Julie Margrethe Brodtkorb adm. direktør i MEF, er godt fornøyd med at finansministeren har prioritert veivedlikehold og billigere anleggsdiesel i et stramt statsbudsjett. Men hun er ikke like fornøyd med at flere nye veiprosjekter er satt på vent.

Brodtkorb roser Vedum

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023, er ifølge MEF godt nytt for 40.000 distriktsarbeidsplasser.

Publisert

Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF, roser finansministeren for å ha prioritert veivedlikehold og billigere anleggsdiesel i et stramt statsbudsjett.

- Det er godt nytt for 40.000 distriktsarbeidsplasser, sier Brodtkorb.

- Vi har jobbet hardt for å vekke denne regjeringen. Anleggsbransjen opplever at de har sovet tungt og glemt oss. Men nå har finansministeren endelig våknet. Statsbudsjettet viser at de har forstått at norske entreprenører er en ryggrad i Distrikts-Norge, sier Julie Brodtkorb, i en pressemelding.

Ifølge MEF øker regjeringen vedlikeholdsbudsjettet med nær 1 milliard kroner, til 9.4 milliard kroner.

- Med de enorme kostnadsøkningene det siste året, betyr denne økningen at vedlikeholdet videreføres på samme nivå som de siste årene. Det er positivt i et budsjett som på nesten alle områder opplever kutt, sier Brodtkorb.

Julie Brodtkorb leverte i sommer et krav til finansministeren om å redusere prisene på anleggsdiesel.

- Regjeringen har lyttet til MEF. I et stramt statsbudsjett bruker de 1,3 milliarder kroner på å kutte prisen på anleggsdiesel, ifølge meldingen.

Selv om flere av MEFs krav er ivaretatt, er Brodtkorb bekymret for reduksjonen på det samlede veibudsjettet blant annet ved at flere store nye riksveiprosjekter ikke får oppstart i 2023 som ønsket fra Statens vegvesen og anleggsnæringen.

Powered by Labrador CMS