Strømsbrua, på fylkesvei 427 i Stavanger, er moden for en «total makeover».

Consolvo oppgraderer Strømsbrua i Stavanger

Strømsbrua er 63 år og blir nå oppgradert for nesten 25 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Rogaland fylkeskommune er i gang med rehabiliteringsarbeidet av brua fra 1958. Entreprenøren Consolvo AS er i gang med det forberedende arbeidet.

- Hvorfor brua må fikses? Ei bru med stålunderbygning fra 1958 som senest ble vedlikeholdt tidlig på 1990-tallet, har behov for vedlikehold etter så mange år. I tillegg er det gjort funn på inspeksjoner de siste to årene som gjør at vi satte Strømsbrua øverst på prioriteringslista, forklarer byggeleder og bruforvalter Bengt Olav Skogland i Rogaland fylkeskommune.

Vedlikeholdet framover omfatter både rensing og overflatebehandling av stål, mekanisk reparasjon av betong, oppjekking av bru og vedlikehold av lager og fuktisolering. I tillegg blir fortauet på brua fjernet og bygget opp på nytt.

Trafikantene kommer til å merke arbeidet på brua. Paradisveien blir lagt om, den kommunale veien Consul Sigval Bergensens vei blir stengt for biler, men blir åpen for fotgjengere. Veien blir stengt for biler fra tirsdag 25. mai til rundt midten av juli. Omkjøring er skiltet.

Strømsbrua blir også stengt i sommer.

- Strømsbrua kan bli stengt for all trafikk inntil en uke i årets fellesferie og inntil tre uker i fellesferien neste sommer. Vi må stenge fordi brua blir jekket opp i enden mot Østre Ring og vi kan ikke ha trafikk på brua når dette skjer. I 2022 skal brua jekkes på samme måte i enden mot Lagårdsveien, i tillegg til at det blir fuktisolering og asfaltering av kjørebanene, opplyser Skogland.

Oppgraderingsarbeidet foregår til oktober i år. Resten av arbeidet blir gjort fra mai til oktober 2022.

Powered by Labrador CMS