BEDRIFTS- OG MEF-LEDER: Arnstein Repstad solgte Repstad Anlegg for to år siden, og til sommeren runder han av etter 24 år i ulike roller i styret i Maskinentreprenørenes Forbund. Her er Repstad fra Loendagene 2021. Foto: Bjørn E. Eriksen

Derfor solgte Repstad

MEF-LEGENDE: Arnstein Repstad (67) sier det var spesielt to faktorer som gjorde at han solgte livsverket Repstad Anlegg AS.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Arnstein Repstad er for mange i anleggs-Norge mest kjent for sine roller i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). De siste 14 årene har han vært styreleder i MEF, og før dette 8 år som nestleder og to år som styremedlem. Etter totalt 24 år i MEF, går han av på landsmøtet i Ålesund i juni.

Men Repstad har også ledet anleggsentreprenør-selskapet som bærer hans navn, men som i 2020 ble solgt (se annen sak).

Tung sak

Til A&T sier Repstad at en opprivende rettssak som arbeidsfellesskapet NCC/Repstad Anlegg hadde rundt prosjektet Vågsbygdveiprosjektet (sto ferdig i 2014), var medvirkende til salget. NCC/Repstad Anlegg ble til slutt tilkjent nærmere 130 100 millioner kroner fra byggherren(e), men saken tok på.

- Fem år med diskusjoner, tingrett og lagmannsrett i kamp mot Statens vegvesen og Vest Agder fylke, det gjør noe med en. Jeg engasjerte meg full tid i denne saken, og selv om det ble et lykkelig utfall og vi ble tilkjent et tresifret millionbeløp, så blir man litt tom etter så mange år i rettssak. Vi satt 8+8 uker i retten. Etter dette stakk jeg fingeren i jorda. Livet varer ikke evig, og det er andre ting å gjøre, sier en oppriktig Arnstein Repstad til A&T.

Familien

Men han påpeker at det ikke er hele forklaringen. Tanken på å selge selskapet hadde han gått med i en tid, også av andre årsaker.

- Jeg har ikke barn som har vist genuin interesse for denne bransjen. Skal man overlate dette til noen, så må de som skal ta over vise genuin interesse. Dette markedet er så tøft å jobbe i, og det blir ikke mindre tøft i fremtiden, sier han videre.

Repstad sier at hans intensjon og ønske alltid var at Repstad Anlegg skulle drives videre, og han er svært fornøyd med gruppen som har tatt over og som driver selskapet videre. Selv er Arnstein Repstad fortsatt involvert i Repstad Eiendom AS som driver eiendomsutvikling, og nylig vant Repstad Anlegg en kontrakt på 30 millioner med Repstad Eiendom.

- Samarbeidet med Repstad Anlegg er veldig godt selv om jeg ikke har noen eierinteresser i selskapet lenger. Nå er det selvsagt åpen konkurranse. Før var kanskje blod tykkere enn vann, smiler Repstad som er midt i innspurten i sin MEF-karriere.

MEF-engasjement

- Etter to år med pandemi, er det veldig høy aktivitet i MEF med fysiske årsmøter og medlemsmøter over hele landet, fra Agder i sør til Finnmark i nord.

- En annen sak som engasjerer MEF veldig nå, er de høye energiprisene, og prisene på varer som stål og sprengstoff. Dette jobber administrasjonen i Oslo hardt med, men det involverer også oss i tillitsvervene, sier Repstad.

Powered by Labrador CMS