NY IMPORTØR: Hymax AS tar over salg og service av Merlo teleskoptrucker i Norge, og Torgeir Nustadhagen (foran) får ansvaret. I hytta sitter Jens Kenneth Hermansen fra BAS Maskinutleie AS som er Norges største Merlo-kunde.Hymax AS har tatt over agenturet p Merlo teleskoptrucker i Norge. BAS Maskinutleie AS er strste kunde. Reportasje p Lindeberg, desember 2021.Foran:Torgeir Nustadhagen, HymaxJens Kenneth Hermansen, BAS

- Dette var førsteønsket vårt

LINDERBERG: Hymax AS har i lengre tid sett etter et agentur på en teleskoptruck i Norge. Nå er det klart at Brumunddal-selskapet tar over de grønne italienerne Merlo fra nyttår.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hymax AS har agenturet på Kubota, Ausa og Giant, men har manglet en teleskoptruck i sortimentet. Selskapet henvender seg spesielt mot utleiemarkedet/kunder, og teleskoptrucker er typiske utleieprodukter.

- For meg har alltid Merlo vært nummer én på ønskelisten, sier Torgeir Nustadhagen som får ansvaret for Merlo-maskinene hos Hymax.

Startet i 2019

Han sier at han hadde et møte med eksportsjefen til Merlo på Bauma i München allerede i 2019, og senere samme år på Agrotechnica i Hannover hadde han et nytt møte der han presenterte Hymax som selskap. Så kom pandemien, og alt ble satt litt på vent.

Hymax AS tar 1. januar over agenturet p Merlo teleskoplastere. Alpha Maskin AS har hatt dette agenturet siden 2006.

- Det satte en brems på den videre prosessen, men nå er vi i mål og jeg føler vi er heldige som har fått dette agenturet, sier Nustadhagen.

Hymax tar over agenturet fra Alpha Maskin AS som har hatt det siden 2006, men som nå skal fokusere på Schwing Stetter-produktene som henvender seg mot betongindustrien.

- Vi har som mål med alle agenturene våre om å klare minst et salg i Norge som minst er like høyt som gjennomsnittet i Europa, og for Merlo sin del betyr det 17% markedsandel, sier Nustadhagen.

Det vil mest sannsynlig blir tøft i 2022, men Hymax håper på å selge 13-14 maskiner i det første året. Fokus blir å bygge organisasjon og knytte til seg servicepartnere, og maskintilgangen er ganske mager om dagen. Sistnevnte gjelder nok for flere merker i anleggsbransjen.

SIDEN 1996: Jens Kenneth Hermansen (t.h.) sier BAS Maskinutleie har hatt Merlo siden 1996. Her med Torgeir Nustadhagen fra Hymax som altså tar over agenturet i Norge.

Norges største kunde

For å markere overtakelsen inviterte Nustadhagen og Hymax til Norges største Merlo-kunde, BAS Maskinutleie AS med hovedkontor på Lindeberg nord for Oslo. Selskapet har 32 Merlo-maskiner i sin utleieflåte nå, og skifter maskinene jevnlig ut.

- Erfaringene med maskinene er veldig gode, og vi får veldig gode tilbakemeldinger fra kundene våre. Derfor har vi fortsatt med Merlo, for de er ikke billigst, sier Jens Kenneth Hermansen på salg og marked hos BAS.

- Hva er det dere liker med maskinene?

- De har veldig lavt tyngdepunkt, har god sikt og godt førermiljø, svarer Hermansen i BAS.

- Merlo var først med sidemontert motor for å få denne lavere på chassiset, samt at de også var først med rundtomsvingende teleskoplastere, supplerer Nustadhagen i Hymax.

Hermansen sier det er flere maskiner i parken som nærmer seg tid for utskiftning, men det er én spesiell maskin de kommer til å vie ekstra oppmerksomhet i vinter.

- Vi er veldig spente på den elektriske modellen som skal vises på Hymax-standen på Vei og Anlegg i februar. Jeg har allerede testet den, men det var med blybatterier, mens vi vil vente på versjonen med lithium-ion, og den skal være klar til 2. kvartal i 2022, sier Hermansen.

Den nevnte batterimodellen kommer med 4,8 meters løftehøyde.

Powered by Labrador CMS