PÅ GANG: Skanska har vært med i testingen av den nye, lille batterielektriske tandemvalsen fra Dynapac. Foto: Dynapac

El-Dynapac er på vei

KOMMER: Av de 20 første elektriske Dynapac CC900e-tandemvalsene som produseres, skal fem av dem til Norge og norske kunder.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinen ble lansert i august, og første produksjon består av kun 20 maskiner. Fem skal til Norge, og det er allerede kunder på fire av dem, mens den femte er reservert.

- Anleggservice Øst AS ble faktisk den første i verden til å bestille maskinen. I tillegg har BK Anlegg, Vaktmesterkompaniet AS og Arctic Asfalt AS bestilt hver sin. En femte maskin som er avsatt til Norge er reservert av en kunde på Vestlandet, men avtalen er ikke skrevet ennå, sier Countrymanager John Espen Bokle i Dynapac Norge AS.

Overleveringene skal skje til sommeren, og planen videre er å sette maskinene i serieproduksjon for leveringer fra 2023.

De elektriske tandemvalsene har driftsvekt på 1,6 tonn og arbeidsbredde på 80 cm til 1 meter. Den utvikler sentrifugalkraft på 16,7 kN, har nominell amplitude på 0,4 mm og en statisk lineær belastning (foran/bak) på 6,1/7,9 kg/cm. Den leverer samme lineære belastning, amplitude, frekvens og kjørehastighet som den dieseldrevne «broren» i Dynapac-familien.

Powered by Labrador CMS