Ponsse EV1 er en konseptmaskin som skal ta Ponsse og skogbrukere inn i en bærekraftig fremtid i skogen.
Ponsse EV1 er en konseptmaskin som skal ta Ponsse og skogbrukere inn i en bærekraftig fremtid i skogen.

Elektrisk skogsmaskin fra Ponsse

Ponsse melder seg for alvor på i overgangen til bærekraftig maskindrift.

Publisert Sist oppdatert

Ponsse og Epec introduserer Ponsse EV1, et konsept for elektrisk skogsmaskinteknologi.

Ponsse EV1-konseptet er utviklet for lastbærere med 15-tonns lastekapasitet, den mest populære størrelseskategorien for Ponsse-lastbærere. Konseptmaskinen har et helelektrisk drivverk, samt Epecs strømfordelingsenhet og hybridkontrollenhet.

Maskinens drivverk fungerer fullstendig med batterienergi. Batterier lades med en Range Extender, som er en forbrenningsmotor på dette stadiet av utviklingen. Testing og utvikling går stadig fremover. Denne teknologien gir betydelige forbedringer av drivstofføkonomi i denne størrelseskategorien.

Ponsse har studert og utviklet nye teknologiske løsninger i flere år nå. Ponsse EV1-prosjektet startet i 2019, da Ponsse og Epec begynte å undersøke ansvarlige strømkildeløsninger i tråd med bærekraftig utvikling.

- Den teknologiske utviklingen går raskt og gir oss utmerkede muligheter til å utvikle løsningene våre videre, selv i uventede retninger. Vi har jobbet hardt med teknologiselskapet vårt Epec for å muliggjøre dette konseptet. Begge selskapene har samtidig utviklet evnene, og vi har fått mye ny kunnskap i løpet av dette prosjektet. Denne lanseringen av et nytt teknologikonsept er et blikk inn i fremtiden og en av løsningene som tilbys av elektriske drivverk. Bærekraftig utvikling er en betydelig fremtidig suksessfaktor for Ponsse. Vi ønsker å utvikle løsningene våre betraktelig med Epec. Strategireformen vår har vært vellykket hos Epec, og vi er veldig fornøyde med Epecs fremragende utvikling, sier Juho Nummela, president og administrerende direktør, Ponsse Plc.

Ponsse EV1 har Epec Flow, Epecs elektromobilitetssystemløsning. Løsningen er basert på Epec Flow Power Distribution Unit (PDU), som elektriske motorer, batterier og ulike enheter kan kobles til.

PDUs integrerte sikkerhetsløsninger muliggjør effektiv produksjon og vedlikehold av maskinene, så vel som driften under krevende forhold. Epec Flow Hybrid Control Unit (HCU) kontrollerer det elektriske drivverket og inkluderer programvare utviklet gjennom simuleringer, som skal gi optimalt energiforbruk, produktivitet og brukervennlighet.

- Epec Flow-løsningen er kjernen av alt. Den er utviklet for elektrifisering av ulike nyttekjøretøyer og ikke-veigående mobile maskiner. Programvaren kan utvikles ved hjelp av simuleringsmodeller, og løsningen kan utvikles enkelt for behovene til forskjellig maskineri. De forskjellige systemene, inkludert overførings- og kontrollsystemet, fungerer sømløst sammen, og muliggjør produksjon av sikre og effektive nullutslippsmaskiner i fremtiden, sier Jyri Kylä-Kaila, administrerende direktør hos Epec.

Powered by Labrador CMS