100%: Tor Kjetilson Moe (høyre) og Construction Equipment Group har kjøpt opp 100% av Foss-Eik. Einar Bilstad (venstre) blir med videre som daglig leder i selskapet. Foto: CEG

Foss-Eik kjøpt opp av «Gjerstad-konsernet»

70 ÅR: Det nye Construction Equipment Group (CEG) som er etablert ut fra Gjerstad-konsernet, har kjøpt opp Foss-Eik.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Tradisjonsrike Foss-Eik Mekaniske Verksted på Bryne har utviklet og levert utstyr til landbruket og anleggsbransjen i over 70 år. Drevet av mål om ytterligere vekst, går selskapet nå inn i Construction Equipment Group, skriver CEG i en pressemelding.

Foss-Eik har siden 1950-tallet produsert traktorhengere, og fører i dag et stort spekter modeller og størrelser med lastekapasitet fra 1-20 tonn. Selskapet omsatte for 60 millioner kroner i 2020, og har over tid hatt en stabilt god utvikling.

Attraktiv markedsleder

Construction Equipment Group, med hovedkontor på Gjerstad i Agder, har ambisjoner om å bli et ledende nordisk konsern innen utstyr til bygg- og anleggsbransjen. Ifølge daglig leder, Tor Kjetilson Moe, passer Foss-Eik perfekt inn i konsernets forretningskonsept.

– Foss-Eik er et strategisk interessant selskap for oss. De er markedsleder i Norge på traktorhengere, kjent for kvalitet, har dedikerte medarbeidere, en sterk markedsposisjon, samt et bredt nettverk innen norsk landbruk. Vi ser et stort potensial i å videreutvikle kapasiteten og produktspekteret med flere modeller til eksisterende og nye markeder, sier Moe.

Fortsetter i førersetet

Foss-Eik har en lang og stolt historie som partene vil bygge videre på. Derfor skal utvikling og produksjon fremdeles skje fra Bryne, og dagens eier og daglige leder, Einar Bilstad, fortsetter i lederrollen.

– Jeg blir med videre, ja. Både som daglig leder i Foss-Eik og på eiersiden ved at jeg reinvesterer i CEG. Fokuset vårt i Foss-Eik blir å videreutvikle selskapet, dra fordeler fra CEG-konsernet, og særlig øke salget vårt til anleggsbransjen. Heldigvis er også våre ansatte positive til denne store muligheten. Nå kan vi fokusere på å videreføre kulturen vi har bygd opp over lang tid, samtidig som det blir spennende å bli del av et offensivt miljø der vi får langt større muskler til videre utvikling og vekst, sier daglig leder Einar Bilstad i Foss-Eik.

Powered by Labrador CMS