Passerer en kvart milliard og viser muskler

Styreleder Sverre Gabrielsen kan med stolthet registrere at Drammen Liftutleie tar nye løft inn i fremtiden. Foto: Per Dagfinn Wolden
Styreleder Sverre Gabrielsen kan med stolthet registrere at Drammen Liftutleie tar nye løft inn i fremtiden. Foto: Per Dagfinn Wolden

Klare for nye løft

Drammen Liftutleie går inn i en ny tid med satsing på samferdsel og infrastruktur. I år vil selskapet passere 250 millioner kroner i leieinntekter.

Publisert Sist oppdatert

– Nå har vi muskler til å gjøre noe moro, forteller en smilende og fornøyd styreleder, Sverre Gabrielsen til AT, og han viser til at det blant annet er investert i ti nye semitrailere.

– Og satsingsområdene, forteller han, - er ytterligere spesialisering, stor satsing på kvalitetskontroll og HMS, og ikke minst bygge nytt på Kongsberg. Og selvsagt satser vi på ungdommen inn i en ny tid, forteller styrelederen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Sverre Gabrielsen og Jack Willem van der Mey, henholdsvis styreleder og daglig leder i Drammen Liftutleie, samhandler om en virksomhet på vei inn i en ny tid. Foto: Per Dagfinn Wolden</span>
Sverre Gabrielsen og Jack Willem van der Mey, henholdsvis styreleder og daglig leder i Drammen Liftutleie, samhandler om en virksomhet på vei inn i en ny tid. Foto: Per Dagfinn Wolden

Men det som også har sterk prioritering i dag, er satsing på samferdsel, vei og jernbane.

– Her er behovet enormt for våre tjenester, sier Gabrielsen, - det være seg etterspørsel for lift i tunnelen på Follobanen, eller det kan være vedlikehold på bruer, tunneler eller vei.

– Som et godt kvalifisert og sammensveiset team skal vi levere høy servicegrad. Vi er tett på og nær kunden med raske løsninger når flom- og naturkatastrofen melder seg. Det være seg om det er kommunen eller entreprenøren som er kunden, og som har et prekært behov for bistand og hjelp. Bare på en dag kan vi ha 100 maskiner ute i felten. Så her kreves god logistikk og en verdikjede som funker. Vi har vår egen logistikkavdeling til å ta seg av dette, forteller Gabrielsen til AT.

Han representerer et selskap med 3000 utleieenheter, derav 1000 lifter.

75 prosent elektrisk

– Hele 75 prosent av liftene er i dag elektriske. Innen få år skal nærmere 100 prosent være elektriske, sier en stolt styreleder.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Høydefølelsen er stor i Drammen Liftutleie, om det er 50 eller 70 meter til værs. Foto: Per Dagfinn Wolden</span>
Høydefølelsen er stor i Drammen Liftutleie, om det er 50 eller 70 meter til værs. Foto: Per Dagfinn Wolden

Drammen-selskapet omsatte i fjor for 216 millioner kroner, men i år forventes et pluss på godt over 10%, og at omsetningen vil passe 250 millioner.

– For ikke å si, en kvart milliard, sier en smilende Gabrielsen, og som synes at akkurat det beløpet høres mer heftig ut.

Det 37 år gamle selskapet med rundt 70 ansatte, satser også på lærlinger, og nylig tok Drammen Liftutleie i bruk nytt verksted på Toppen Næringspark i Kongsberg. For øvrig en utvidelse av kapasiteten på det allerede bestående på Kongsberg-avdelingen.

Selskapet har foruten sistnevnte, også avdelinger i Drammen, Oslo og Sandefjord.

For tre år siden overtok Jack Willem van der Mey den daglige ledelsen i selskapet, etter sin far Willem van der Meij.

Van der Mey forteller at investeringen i spesialmaskiner er en av årsakene til suksessen til Drammen Liftutleie, i tillegg til satsingen på standard utleieutstyr.

Selskapet har basert seg på organisk vekst uten å benytte seg av oppkjøp, og likevel hatt en vekst på mellom 10 og 25 prosent årlig.

– En av årsakene til veksten og bredden i oppdrag er at vi ikke bare har satset på standard utleieutstyr, men også investerer i spesialmaskiner som eksempelvis fjellbore-maskiner, lifter som er laget for å benyttes under bruer og lifter som kan gå på jernbaneskinner. Men aller viktigst er at vi har en veldig stabil arbeidskraft med svært høy faglig kompetanse, understreker van der Mey.

Stiller strenge kvalitetskrav

– Vi har ambisjon om å være blant de beste i bransjen og har derfor satset tungt på å levere en god verkstedjobb og ikke minst å levere produkter av høy kvalitet. En solid jobb og gode vedlikeholdsrutiner resulterer i høyere effektivitet og mindre tapt tid hos våre kunder, sier Drammen Liftutleies daglige leder.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Daglig leder Jack Willem van der Mey i Drammen Liftutleie ser opp og frem inn i fremtiden. Foto: Per Dagfinn Wolden</span>
Daglig leder Jack Willem van der Mey i Drammen Liftutleie ser opp og frem inn i fremtiden. Foto: Per Dagfinn Wolden

Han fremhever at selskapets utleiemedarbeidere har god kjennskap til maskinparken, både gjennom egen bruk og opplæring.

- De vil derfor alltid kunne gi våre kunder gode råd, veiledning og hjelp med ulike problemstillinger ved henvendelse til oss. Vi satser mye på å være oppdatert og ha kunnskap om hva som befinner seg på markedet til enhver tid, og han forteller videre:

- Drammen Liftutleie ønsker å alltid kunne tilby våre kunder moderne utstyr i god teknisk stand for å imøtekomme enhver utfordring. I tillegg til kontinuerlig vedlikehold for å forlenge levetiden på vårt utstyr, kompletteres vårt brede spekter av utleieutstyr med nye, moderne maskiner etter hvert som det blir tilgjengelig på markedet, sier van der Mey.

Han trekker også frem selskapets logistikkavdeling som benytter seg av en moderne bilpark. – Her er det kort leveringstid og høy fleksibilitet når det gjelder utkjøring av utstyr til kunden. De av våre kunder som leier utstyr med sjåfør kan være trygge på at våre sjåfører kjenner godt til utstyret og derfor alltid vil kunne håndtere det på en sikker måte, sier Jack Willem van der Mey.

Mekker seg inn i fremtiden

Amalie Hennum (18) har vært lærling hos Drammen Liftutleie siden august. Om to-tre år er hun utdannet anleggsmaskinmekaniker.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">– Anleggsmaskinmekaniker er tingen, sier Amalie Hennum (18), lærling hos Drammen Liftutleie. Foto: Per Dagfinn Wolden</span>
– Anleggsmaskinmekaniker er tingen, sier Amalie Hennum (18), lærling hos Drammen Liftutleie. Foto: Per Dagfinn Wolden

– Mekaniker er tingen. Men jeg har selvsagt også stor glede av både å kjøre, reparere og sveise maskiner. Det er forresten flere i familien som har gravemaskin-kjøring som profesjon, forteller eleven ved Åssiden videregående skole til AT.

Og så legger hun til følgende:

- Dessuten er det svært moro å få høydefølelsen her i Drammen Liftutleie.

Hun er ikke i tvil om at teknologi- og industrifag (TEK) er riktig valg for henne.

– Her må en være praktisk anlagt og ha lyst til å bruke hendene i en fremtidig jobb. Og nå lærer jeg, blant annet hos Drammen Liftutleie, å håndtere en rekke maskiner og verktøy, sier 18-åringen.

Hun viser til at stadig flere velger teknologi- og industrifag, men at det fortsatt er for få jenter som tar dette valget.

– Det faglige opplegget med skapende prosjektuker gjør skolehverdagen variert og motiverende, forteller Amalie Hennum.

Fakta: Drammen Liftutleie AS

Fakta: Drammen Liftutleie AS

Er totalleverandør av maskiner og utstyr til bygge- og anleggsbransjen, håndverksbedrifter, samt privat og offentlig sektor.

Selskapet ble etablert i 1985 som et kombinasjons-fasadefirma og liftutleier med 1 lift og 1 mann. Etter 25 år i bransjen flyttet firmaet i 2010 inn i nye lokaler i Holmestrandsveien 98 i Drammen, og har siden blitt en betydelig aktør i utleiebransjen.

Drammen Lift Utleie AS er landsdekkende, med hovedfokus på Østlandet, og leverer utstyr i hele landet med egen logistikkavdeling. Bedriften har i dag rundt 70 ansatte fordelt på fire avdelinger.

Selskapet har 3000 utleieenheter fordelt på 1000 lifter, trucker og teleskoptrucker, gravere fra 1-25 tonn, minikraner, mobile brakker og containere samt bygg- og anleggsutstyr.

I tillegg tilbys et bredt utvalg av byggvarme med forskjellige driftsmuligheter og ulik kapasitet. Bedriften operer på landsbasis med underbro-lifter, jernbanelifter og fjellboreutstyr.

Drammen Lift Utleie AS har som mål å være en god lokal partner for bedrifter og er kjent for god kvalitet i alle ledd. Bedriften er medlem av PLF og har siden 2018 vært godkjent som lærebedrift.

Powered by Labrador CMS