BLIR DEMOKJØRING: Komatsu er blant selskapene som stiller maskiner til disposisjon under årets Samoter-messe i Verona, Italia

Klart for demokjøring på Samoter

VERONA: Det blir solide muligheter for demokjøring på årets Samoter-messe som arrangeres 3.-7. mai.

Publisert Sist oppdatert

Anleggsutstillingen er Italias største og arrangeres hvert tredje år i Verona. Årets Samoter blir den 31. i rekken. I år satser arrangøren på rikelig med muligheter for demokjøring av maskiner under konseptnavnet Samoter Lab demo.

En rekke produsenter av maskiner og tilhørende utstyr, kommer til å ha sine produkter tilgjengelig for testing. Disse er blant annet Caterpillar, Develon, Dynapac (Fayat Group), Incofin, Komatsu, Leica Geosystems, Spring Machine Control, Topcon Positioning og SITECH-Spektra (Trimble).

Mer i Lab-konseptet

Tilhørende Lab-konseptet vil det også bygges et nytt område inne i hallene der arrangøren setter opp et fullskala digitalt anleggsprosjekt. Formålet er å belyse teknologiske løsninger som finnes og som kan benyttes for å drive anleggsprosjekter mer effektivt, sikrere, rimeligere og med lavere utslipp.

INNENDØRS: Her skal det bygges et digitalt anleggsprosjekt.

Selskapene som er direkte tilknyttet Samoter Lab-prosjektet, og som vil vise sine løsninger gjennom dette prosjektet, er Caterpillar, Cenati, Hitachi, Kiwitron, Komatsu, Leica Geosystems, Ma-Estro, Moba, S.C.S. Survey Cad System, SITECH-Spektra (Trimble), Spring Machine Control og Way.

Her vil det demonstreres muligheter som blant annet droner, GPS, skannere og robotisering gir i anleggsbransjen. Med disse virkemidlene kan man bygge et fullskala prosjekt i 3D som kan «leke» videre med og teste ulike løsninger.

PS: I tillegg til Samoter, arrangeres Asphaltica samme sted. Dette er en utstilling med fokus alt inne asfaltering og veiprosjekter.

Powered by Labrador CMS