NYE LØSNINGER: Stian Auen som er divisjonsdirektør samferdsel viser de ettergivende skiltmastene og den nye støyskjermingen laget av avfallsplast.

Lager støyskjermer av søppel

Brødrene Dahl hadde et par spennende nyheter fra Traftech å vise til å NNBA.

Publisert Sist oppdatert

Traftech er et varemerke som Brødrene Dahl selv utvikler i Norge, og den første nyheten er ettergivende skiltmaster. For at man skal oppnå høyeste sikkerhetsklasse, må en 900 kg bil ikke miste mer enn 3 km/t fra bilen treffet skiltet til skiltet flyr over panseret på bilen, med en treffhastighet på 100 km/t. Tester med den nye løsningen viser at hastigheten går ned 2 km/t.

- Skiltmastene deformeres og ryker i boltene i bunnen ved sammenstøt, sier Stian Auen som er divisjonsdirektør samferdsel.

Gjenbruker avfall

Han hadde en nyhet til å snakke om. Brødrene Dahl benytter avfallsplast fra husholdningen til å produsere støyskjermer. Det går med 23 m3 plast til å produsere ett tonn støyskjermer. 97% er resirkulert plast, mens 3% er fargestoffer. Støyskjermene kan leveres i fire ulike farger.

Selve løsningen er også ganske enkel, og uten behov for hjelp fra snekkere. Anleggsarbeiderne monterer stolpene til skjermen i fundamenter i bakken, og deretter skyves plastelementene ned i en spore i fundamentstolpene. Man kan også så «plankene» med trestruktur om man ønsker, eller man kan ha et gjennomsiktig vindu i toppen om man ønsker det.

- Den vanligste høyden for støyskjerming er 2-3 meter, men vi kan egentlig bygget den så høy som kunden ønsker, sier Auen.

Powered by Labrador CMS