DUMPERE: Nyutviklingen av anleggs- og gruvemaskiner holdt fortsatt et høyt nivå gjennom fjoråret. Nye dumpere ble lansert. (Foto: Liebherr)

Liebherr passerte 10 milliarder euro i 2020

NED 12%: Omsetningen i tyske Liebherr Group ble på 10,341 mrd. euro i 2020, en nedgang på 1,409 mrd. euro (12%) fra 2019.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette til tross betegner selskapet, etter flere vellykkede år med vekst, dette som tilfredsstillende sett i relasjon til den ekstraordinære covid-19 situasjonen.

Totalt hadde Liebherr Group et nettoresultat på 7 mill. euro. Til tross for betydelig omsetningsnedgang holdt antallet ansatte seg stabilt, og ved årsskiftet var det ansatt 47.925 ved selskapene i hele verden. Dette er kun 124 færre enn i 2019.

Liebherr rapporterer også om tradisjonelt høye investeringer i forskning og utvikling med hele 512 mill. euro. Videre ble det også investert 605 mill. euro i produksjonsanleggene og globale distribusjons- og servicenettverk. Selskapet fortsatte også å utvide produktspekteret med nye elektriske maskiner og komponenter innen produktsegmentene mobil- og beltekraner, betongteknologi, gruvedrift, romfart og transportsystemer.

Når det gjelder utsiktene for 2021 noterer Liebherr Group en positiv vekst i ordreinngangen i 1. kvartal, og det gjelder på tvers av hele produktsegmentet.

Powered by Labrador CMS