Den svenske plogprodusenten Mählers leverte nylig tre Mählers DP55 diagonalploger til Grønland. Plogen er en 5,5 meter bred snøplog spesialbygget for rydde snø på flyplasser og andre store flater.

Mählers leverte 5,5 meter brede snøploger

Den svenske plogprodusenten Mählers leverte nylig tre Mählers DP55 diagonalploger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Plogene ble levert til bruk på flyplasser på Grønland. Plogen er en 5,5 meter bred snøplog spesialbygd for å rydde snø på flyplasser og andre store flater som krever ekstremt raske responstider.

Den danske Scania-forhandleren I.M. Stiholt A/S leverte en av plogene sammen med en ny Scania P 360 XT 4X4 til flyplassen i Sisimiut på vestkysten av Grønland.

- Det er kjempegøy at Mählers kan sette svensk, og ikke minst jämtlandsk, næringsliv på det grønlandske kartet, sier Urban Jonsson, selger hos Mählers i Rossön og den som solgte den siste plogen til Grønland.

Mählers DP55

  • Skjærbredde: 5500 mm
  • Minste arbeidsbredde: 4390 mm
  • Arbeidsbredde 30°: 4760 mm
  • Høyde høyre: 1100 mm
  • Høyde venstre: 1100 mm
  • Slitestål: 6 stk
  • Slitestål lengde: 915 mm
  • Vridning: 37 grader
  • Totalvekt: 1340 kg

I.M. Stiholt selger alle typer kjøretøy, og blant kundene er alt fra enkeltmannsforetak til selskaper med 20 lastebiler.

- Vi har solgt lastebiler til hele Grønland de siste 35 årene, og jeg har besøkt kunder der de siste 21 årene, sier Henrik Steffensen, verkstedsjef hos Stiholt.

Mittarfeqarfiit ønsket Scania med Mählers

Da det statseide Mittarfeqarfiit (Grønlands lufthavn) skulle kjøpe ny lastebil til flyplassen i Sisimiut, falt valget på en Scania P 360 XT 4X4 fra Stiholt. Sammen med lastebilen leverte de flyplassplogen Mählers DP55, med 5,5 meters plogbredde, samt Mählers frontfeste og styresystem MC2B.

Det statseide Mittarfeqarfiit (Grønlands lufthavn) kjøpte Scania med Mählers DP55 plog.

- Mittarfeqarfiit har tidligere kjørt med andre merker, så det føles ekstra godt at vi nå har kommet inn med en Scania der. En av grunnene til at de byttet lastebilmerke, var at Stiholt har levert mange Scania-lastebiler til Grønland i årenes løp, noe som har gitt dem en høy servicegrad på ettermarkedet. Mählers plog var imidlertid det åpenbare valget, da både de og vi har gode erfaringer med produktene deres, sier Henrik Steffensen.

Sikkerheten i fokus ved valg av plog

I tillegg til bredden, var også sikkerhetsfaktoren viktig i valget av plog. DP55 har, i likhet med andre diagonalploger fra Mählers, stålholdere av sikkerhetstype som utløses ved påkjøring av oppstikkende hindringer. Plogen kan fås med hjul eller slitesko.

- Vi ser nå frem til videre ekspansjon på Grønland og håper selvsagt å få selge flere Scania-biler med Mählers’ ploger til Grønland, sier Henrik Steffensen.

- Vi er glade for å kunne vise at vårt sortiment også omfatter ploger til flyplasser, sier Roar Wehn, salgssjef for Mählers Internasjonal.

Powered by Labrador CMS