OPPGITT: MEFs adm. direktør Julie Brodtkorb.

MEF sjokkert over statsbudsjettet

KRITIKK: Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) gir den nå avgåtte regjeringen det «glatte lag» etter at den ikke fulgte opp Stortingets vedtak i MVA-saken.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I vedtaket ba flertallet på Stortinget regjeringen komme med det lovtekniske grunnlaget snarest, og senest i forbindelse med statsbudsjettet til høsten.

– Det er ikke til å tro! Jeg er veldig overrasket over at Sanners siste hilsen til dem som bygger landet er at de skal fortsette å være bank for den rike staten når de havner i tvist med byggherre om oppgjør, sier adm. direktør Julie Brodtkorb i MEF.

– Stortinget har vært krystallklar på at norske entreprenører ikke skal fortsette å betale moms før de vet hva endelig sluttoppgjør blir. Her får kommende finansminister en ryddejobb første dag på post! Arbeiderpartiet og Senterpartiet var sammen med Fremskrittspartiet dem som lovte anleggsfolk før valget at jobbene deres skal bli tryggere med dem ved roret. Nå forventer våre folk at de leverer på valgløftene, sa Brodtkorb videre dagen før nå avgåtte finansminister Jan Tore Sanner (H) overlot posten til Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

I april fikk Fremskrittspartiet flertall i finanskomiteen for forslaget om å endre regelverket slik at entreprenører kunne betale moms-avgiften først etter at omtvistede krav er avklart. MEF og andre bransjeorganisasjoner har jobbet for dette i flere år.

Powered by Labrador CMS