Statens vegvesen vurderer å anmelde at noen snur på trafikkskilt og går inn på sperret anleggsområde i Gravensteinsgata i Sogndal sentrum.
Statens vegvesen vurderer å anmelde at noen snur på trafikkskilt og går inn på sperret anleggsområde i Gravensteinsgata i Sogndal sentrum.

Noen fjerner veiskilt og anleggsgjerder - Vegvesenet vurderer anmeldelse

Skilt om påbudt kjøreretning og sving forbudt blir snudd, og folk bryter sperringer og går inn på anleggsområde.

Publisert

- Dette er ikke bare ulovlig, men også direkte farlig, sier byggeleder Jørn Kristian Engebø om det Statens vegvesen nå opplever på riksvei 5 Gravensteinsgata i Sogndal sentrum (Vestland).

Spesielt i helgene

Det er spesielt i helgene at Statens vegvesen opplever hærverk på arbeidet som nå utføres på en 600 meter lang veistrekning.

Det er en grunn til at skiltene er sett opp slik de er, og det er for at vi skal få en forsvarlig og helhetlig trafikkavvikling i anleggsperioden, understreker Engebø.

- Statens vegvesen har sperret av en god del av anleggsområdene fysisk, men kan ikke stenga av alt. Det skyldes at vi blant annet har varetransport. Nå må vi kanskje stenge av mer enn vi alt har gjort. Gående må uansett respektere skilt og sperringer, og ikke ta seg inn på anleggsområdet. Det er uforsvarlig, det vi ser, sier Engebø.

Vurderer å anmelde

Statens vegvesen opplever også at skilt med påskriften «fortau stengt» blir fjernet. I tillegg skjer det at anleggsgjerder blir fjernet (funnet igjen på den andre siden av sentrum) og ødelagt.

Statens vegvesen har tatt kontakt med høyskolen og videregående, slik at skoleledelsen og lærere understreker alvoret overfor studenter og elever.

- Vi vet ikke hvem som står bak, men må bare på det sterkeste oppfordre til at dette tar slutt umiddelbart. Hvis ikke, vil vi vurdere å anmelde forholdene, sier Engebø.

Powered by Labrador CMS