John Deere 6120M er den nest mest registrerte John Deere-modellen i 2022. Denne modellen fikk også prisen beste flerbrukstraktor under den internasjonale kåringen Tractor of the Year 2022. (Foto: Felleskjøpet Agri).

Norges mest solgte traktormerke

John Deere er det mest førstegangsregistrerte traktormerket i 2022 i Norge, og oppnådde en markedsandel på 23,2 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Med totalt 661 registrerte traktorer fra John Deere ble Felleskjøpet nummer én i det norske traktormarkedet i 2022. John Deere øker også markedsandelen fra året før, og er markedsleder på traktor for andre år på rad, viser den ferske statistikken fra Opplysningskontoret for veitrafikken.

- Vi gikk inn i et fjorår hvor pandemien fortsatt skapte store ringvirkninger. Krigen i Ukraina førte til nye utfordringer. Tross alt dette, har våre ansatte gjort en formidabel jobb, og vi lander som markedsleder med en andel på 23,2 prosent, sier konserndirektør Frode Dahl i Felleskjøpet Agri.

6R-serien

Bonden er kjernekunden for Felleskjøpet, som samtidig har fortsatt satsingen mot entreprenør- og anleggsbransjen.

I november 2021 ble den nye 6R-serien fra John Deere verdenslansert under Agroteknikk i Lillestrøm, noe som skapte stor etterspørsel.

De første modellene fra den nye 6R-serien ble levert først i høst, og er dermed ikke inne blant mest registrerte traktorene i fjor.

Frode Dahl er konserndirektør maskin i Felleskjøpet Agri.

De mest registrerte John Deere-traktorene i fjor er 6155R-modellen med 104 registreringer. Deretter følger 6120M-modellen med 91 registeringer. Dette er traktoren som fikk prisen beste flerbrukstraktor under den internasjonale kåringen Tractor of the Year 2022.

Ettermarked og presisjon

Frode Dahl trekker fram Felleskjøpets sterke satsing på ettermarked som en nøkkel for suksessen med John Deere i Norge.

- Felleskjøpet er lokalisert over hele landet, og veien er alltid kort dersom det skulle være behov for en tur på verkstedet. Vi har også over 120 servicebiler som løser oppdrag ute hos kundene. Dette er en udelt styrke, sier Dahl.

Til sammen ble det registrert 2849 traktorer i Norge i 2022, en økning fra 2689 året før.

- Det er gledelig å registrere at optimismen er tilbake i traktormarkedet etter et par år med tilbakegang. Samtidig ser vi også at vår store satsing på presisjonsjordbruk sammen med John Deere bærer frukter. Dette gir inspirasjon videre, og vi må selvsagt rette en stor takk til våre kunder. Nå ser vi frem til et 2023 med stor optimisme, sier Frode Dahl.

Powered by Labrador CMS