NRC Gravco kjøpes opp

Selskapet har 40 ansatte og 33 kjøretøy.

Publisert Sist oppdatert

Norva24 har inngått en avtale om å kjøpe 100% av aksjene og eiendelene i NRC Gravco AS. Kjøpet inkluderer Gravcos datterselskap Septic Tank AS. NRC Norge Holding eier selskapene i dag.

Ved oppkjøpet av Gravco styrker Norva24 sin markedsposisjon innen «Infrastruktur under bakken» (UIM – Underground Infrastructure Maintenance) i Stor-Oslo og omegn. Gravco hadde en omsetning på 90 millioner kroner i 2022.

40 ansatte og 33 kjøretøy

Gravco leverer det som fra før er Norva24s kjernetjenester: Tømmetjenester, høytrykksspyling, tank- og rørinspeksjon og rørfornyings-tjenester, samt tilleggstjenester knyttet til UIM.

Selskapet holder til i Oslo og ble etablert i 1977, sysselsetter i dag 40 personer og har en utstyrspark bestående av 33 kjøretøy.

Ved å legge Gravco til den nåværende Norva24-virksomheten, i den norske hovedstaden, vil de samlede Norva24-inntektene i Stor-Oslo området og omegn overstige 400 millioner kroner.

Oppkjøpet er i hovedsak finansiert av Norva24s eksisterende kredittfasilitet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet i løpet av 1. kvartal 2023.

- Et fyrtårn innen underjordisk infrastruktur

- Vi er veldig glade for å ønske Gravco velkommen til Norva24. Å utvide vårt fotavtrykk i Norge ytterligere, er et viktig element på vår reise for å bli et europeisk fyrtårn innen vedlikehold av underjordisk infrastruktur. Ved å innlemme Gravco til Norva24, videreutvikler vi vår markedsledende posisjon i det norske hovedstadsområdet, sier Henrik Damgaard, administrerende direktør i Norva24 Group.

- Gravco er et anerkjent selskap med sterke resultater og svært dyktige medarbeidere som ivaretar en relativt ny utstyrspark. Gravco vil passe perfekt inn i det eksisterende oppsettet av Norva24-selskaper og vil forbedre vår tetthet i Stor-Oslo, samtidig som de beholdes som en egen enhet, i tråd med vår desentraliserte lokalavdelingsbaserte forretningsmodell, sier Tore Hansen, landssjef i Norva24 Norge.

Norva 24

Norva24 hadde høsten 2022 76 filialer i Norge, Tyskland, Sverige og Danmark, med ca. 1500 ansatte.

Selskapets historie går tilbake til 1919 og Norva24 har siden utviklet seg fra et selskap med norske røtter til å være store innen UIM-tjenester i Norge, Tyskland, Sverige og Danmark.

Norva24 har en historie med å gjennomføre oppkjøp for å gå inn i nye markeder eller for å konsolidere sin lokale markedsposisjon, og dra nytte av det svært fragmenterte UIM-markedet i Europa, som er preget av stort sett små, lokale selskaper. I sine fire markeder hadde selskapet gjennomført 39 oppkjøp fra 2015 til høsten 2022.

Powered by Labrador CMS