NY KJEMPE: Nykommeren Brokk 900 er testet ut i tunnel og vil være klar for verdensmarkedet i slutten av 2. kvartal. Foto: Brokk AB

Ny Brokk kraftkar

RIVNING: - Alt i alt representerer nye Brokk 900 det vi er kjent for. Mer kraft samlet i en kompakt og smart pakke. Dette blir nå vår største rivningsrobot, sier adm. direktør Martin Krupicka i Brokk AB Skellefteå.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinen Brokk-sjefen i Sverige snakker om ble nylig avduket i Sverige, og produsenten mener også at Brokk 900 blir verdens største og kraftigste rivningsrobot.

Videreutvikling

Brokk 900 er en videreutvikling av Brokk 800 som ble introdusert for 10 år siden, og ifølge produsenten er det tatt et stort steg opp fra forgjengeren. Utforming og konstruksjon av maskinen er forsterket, kraften er økt og driften er blitt mer presis. Videre har forbedringene skjedd uten at maskinen har økt vesentlig hverken i størrelse og vekt, hevder produsenten.

Ved hjelp av Brokks SmartPower-teknologi er drivlinjen forbedret, og nye Brokk 900 har 25% økt utgangseffekt. Samtidig oppfylles den nye industristandarden som ble satt for Brokks rivningsroboter for noen år siden.

Kommer i to utgaver

MINDRE MASKINER: Daglig leder Dag-Helge Andresen i Brokk Norge AS mellom mindre Brokk-maskiner. Foto: Privat

Rivningsroboten kommer i to utgaver, Brokk 900 og Brokk 900R. Standard Brokk 900 har den tyngste og kraftigste slagenheten, mens 900R-versjonen har et høypresisjons roterende bomsystem. Vekten er på 11,4 tonn, mens den i 900R-versjonen er økt med noen hundre kilo.

Begge modellene blir tilgjengelige både som elektrisk og med dieselmotor, men produsenten peker på at elektrisk drift nok er det åpenbare valget, både når det gjelder driftskostnader og miljø. Dieselmotorene oppfyller EUs Steg V-krav.

Maskinene har en bredde på 2100 mm, høyde på 2545 mm, horisontal rekkevidde på 9500 mm, vertikal rekkevidde på 9100 mm og transporthastighet på 2,8 km/t og 1,7 km/t. Etter planen vil nye Brokk være klar for levering fra slutten av 2. kvartal i inneværende år.

- Hva med Norge, daglig leder Dag-Helge Andresen?

- I oktober er det 10 år siden vi etablerte selskapet her i Ski, men hittil har det vært mindre Brokk-modeller i 1-3 tonns segmentet og Darda-utstyr som har vært mest populære. Vi er i disse dager i gang med noen meget interessante leveranser, og om pandemien tillater markering i høst, hadde det kanskje vært trivelig å ha en Brokk 900 på plass, undrer Andresen.

Powered by Labrador CMS