NASJONAL SJEF: Gunstein Lauvrak (53) ansatt som daglig leder i Agder Rental, og får med det ansvaret for konsernets nasjonale utleievirksomhet.

Ny daglig leder i Agder Rental

NASJONAL SJEF: Gunstein Lauvrak (53) ansatt som daglig leder i Agder Rental, og får med det ansvaret for konsernets nasjonale utleievirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Utleie av anleggsmaskiner står for en femtedel av konsernets årlige omsetning på 1,6 milliarder kroner.

I en pressemelding skriver Agder Rental at de har ansatt en treffsikker kar til å lede Rental-skuta til nye høyder for Agder-konsernet. Som mangeårig skytter har han både konkurranseinstinkt og falkeblikk. fra Krigsskolen har han også struktur i blodet, og begge deler blir nyttig når han skal rigge organisasjonen til å ta ytterligere markedsandeler i Norge.

Bransjeerfaring

Mest av alt fremhever Agder Rental at han har solid og relevant erfaring fra tilsvarende bransjer. Han har nemlig vært salgsdirektør i Ramirent og Tools, og i tillegg adm. direktør for Assa Abloy og Univern/Swedol.

Agder Gruppen hadde han imidlertid ikke mye kjennskap til før han fikk tilbud om jobb.

- Jeg ble virkelig nysgjerrig da jeg oppdaget den formidable veksten selskapet har hatt, og fascinert av den gode lønnsomheten, sier han.

Potensiale

Lauvrak er ikke i tvil om at det er stort potensiale for fortsatt vekst i det norske anleggsmarkedet.

- Utleieandelen har økt år for år i Norge, og kommer trolig til å fortsette å øke hvis man skjeler til utviklingen i andre land. I USA og England er andelen utleie mye høyere enn hos oss. Den særnorske mentaliteten med å eie sine egne ting, tror jeg står for fall. Man trenger ikke se lenger enn til Sverige, der det er en helt annen tilnærming til det å leie. I Sverige er det for eksempel helt vanlig å leie både plenklippere og snøfresere, også i bedriftsmarkedet, sier den nye Agder Rental-sjefen.

Han trekker også fram bærekraft, og påpeker at det er mye mer bærekraftig å leie maskiner når man trenger dem, i stedet for å ha maskiner stående uvirksomme store deler av året.

Samtidig ser han utfordrende skyer i horisonten.

- Vi er inne i en krevende tid med stadig økte renter som normalt påvirker investeringer negativt. Mange sliter med likviditeten, og i tillegg har myndighetene gitt et forvarsel om at offentlige investeringer innen infrastrukturprosjekter vil reduseres fra dagens nivå. Det blir i det hele tatt tøffere å overleve for mange i bransjen når lønnsomheten settes under press.

- Men nettopp derfor kan løsningen være å leie, i stedet for å eie, sier Lauvrak i pressemeldingen.

Landsskytterstevne-skytter

Etter 4 år på Krigsskolen og fem års karriere i Forsvaret som endte med kapteins grad, gikk han over til det private næringsliv.

Sørlendingen gjorde østlending av seg, giftet seg til Kolbotn i Nordre Follo, og har forblitt der. Med kone, to voksne barn og et premieskap trives han der, og har tilpasset dialekten slik at han gjør seg forstått både i sør og i øst.

Privat har han hatt stor glede av geværskyting. Ikke bare på jakt, men også som konkurranseskyting som hobby, helt fra han var tenåring. Siden 1984 har han deltatt på omtrent hvert eneste Landsskytterstevne. Det har riktignok ikke blitt noen kongelagsplassering, men mange gode meritter å se tilbake på, både fra Landsskytterstevnet og i andre nasjonale konkurranser.

Lauvrak startet i sin nye jobb i mai. Han har hovedkontor i Agder Gruppens avdeling på Frogner nord for Lillestrøm. Til neste år flytter denne avdelingen inn i et nybygg noe lenger sør, på Berger.

Powered by Labrador CMS