Åtte år etter lanseringen av lanseringen av Ponsse Scorpion, kommer en ny og forbedret generasjon av maskinen.

Ny generasjon av Scorpion hogstmaskiner

Ponsse-suksessen Scorpion kommer i ny og forbedret versjon.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I 2013 ble hogstmaskinen Scorpion introdusert for offentligheten for første gang, og etter dette er den blitt Ponsses flaggskip-produkt.

Det er allerede laget over 1200 Scorpion-maskiner, og den finnes nå i flere enn 25 land.

Nå, åtte år senere, er Scorpion fornyet. Under produktutviklingen ble det viet ekstra stor oppmerksomhet til ytterlige forbedring av arbeidsergonomi, sikkerhet, sikt fra hytta og brukervennlighet.

Utsikten fra førerplass i nye Ponsse Scorpion hogstmaskin.

- På samme måte som tidligere, er utviklingen av den nye Scorpion-serien basert på tilbakemeldinger fra skogsmaskinbrukere, og dette har vi dratt nytte av for å sette de nye oppgraderingene i produksjon. Arbeidsplassen i hytta er nå mer praktisk. Det stille landskapskontoret i Scorpion er utviklet spesifikt med tanke på komfort, og brukervennlighet for operatøren, sier Jan Kauhanen, produktsjef for hogstmaskiner hos Ponsse.

En av de mest synlige forbedringene, er den nye heldekkende frontruten som strekker seg helt opp til hyttetaket, og dette skal gi bedre sikt og trygghet under arbeidet uansett værforhold. I tillegg gir kranløsningen god sikt i alle retninger.

Femte generasjons Ponsse Opti-informasjonssystem

I tillegg til flere nye funksjoner, er hogstmaskinene Ponnse Scorpion og Scorpion King utstyrt med femte generasjon Ponsse Opti 5G-informasjonssystem med fullstendig oppgradert brukergrensesnitt i programvaren.

Det brukervennlige informasjonssystemet er det mest moderne på markedet, som sammen med hastigheten gir en kraftig forbedret brukeropplevelse.

- Det fullstendig oppgraderte Opti 5G-brukergrensesnittet, sammen med den nylig lanserte Opti8-datamaskinen, setter en ny standard for brukervennligheten til informasjonssystemene i skogsmaskiner fra Ponsse. For operatører som har brukt den tidligere Opti-generasjonen er det også raskt og enkelt å begynne å bruke det nye Opti 5G-systemet, sier Markku Savolainen, produktsjef for utstyrsautomasjon hos Ponsse.

Active Crane

Opti 5G-informasjonssystemet bruker også Active Crane-behandlingssystemet for skogsmaskiner fra Ponsse, noe som gjør det mulig å kontrollere kranen og arbeide mer effektivt med hogstmaskinen.

Operatøren kan bruke Active Crane til å kontrollere bevegelsen til hogstaggregatet i stedet for individuelle kranfunksjoner. Dette lar operatøren konsentrere seg om produksjon av tømmer i stedet for kranarbeid.

Active Crane styres med to spaker, én som styrer hogstaggregatets høyde over bakken og den andre som styrer bevegelsesretningen. Systemet sørger også for at hastigheten til kranens funksjoner reduseres automatisk før slutten av bevegelsesområdet, og dermed forhindres irriterende treff på mekaniske strukturer og operatøren. Når operatøren indikerer plasseringen, vil Active Crane løfte og bruke bommen og forlengelsen automatisk.

Powered by Labrador CMS