KLARE: Adm. direktør Peder Dahl-Nielsen (t.v.) og produktsjef for Montabert slaghammere, Rune Berg, har allerede levert flere av den nye SD-modellen til norske kunder.

Ny kompaktserie fra Montabert

FROGNER: Nye hydrauliske slaghammere fra Montabert er klare for å dunke i norsk stein.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Serien som har navnet SD erstatter SC-serien, og de åtte klare modellene er beregnet for bæremaskiner fra 0,7 tonn til 12 tonn. Egenvekten på hammerne er fra 58 kg til 364 kg.

- Dette er en veldig viktig serie og det er alltid gøy med noe nytt, selv om vi ikke trodde vi ville få en bedre serie enn SC-serien. Markedet er stort for disse hammerne, og spesielt inn mot utleiebransjen, sier adm. direktør Peder Dahl-Nielsen i IRM Norge AS.

Klar med det samme

Poenget mot utleie er spesielt myntet på at Montabert-hammerne har forseglede akkumulatorer som gjør at man slipper å etterfylle nitrogen, og at man skal kunne legge dem fra seg og la dem ligge lenge, for deretter å montere dem på maskinen og sette direkte i gang med full effekt.

FYLLER OPP: Hyllene hos IRM Norge AS på Frogner fylles opp av nye Montabert-hammere og tilhørende utstyr som spett. Blant annet er slangebeskyttere standard på den nye serien.

Kort om produktene så kommer kassen som helstøpt slik at man slipper sveiseskjøter som kan sprekke. Innmaten er uten samlebolter som gjør hammerne lettere. Dette gjør at rystelser reduseres, og som igjen kan redusere slitasje på bom/stikke, samt bidra til mindre dieselforbruk på bæremaskinen. Det er også spesialpakninger i hammerne som gjør dem kompatible med bioolje og biosmørefett. Støydempende kasse, slangebeskyttere og beskyttelse mot tomslag kommer som standard.

- Garantien er en av de store nyhetene med serien. På SC-serien er denne ett år, mens på SD er det 2+2 år. Etter to år tar vi en gratis kontroll, og om alt er OK og slitedelene innenfor toleransemålene, får man automatisk to års garanti til, sier Dahl-Nielsen.

Enklere vedlikehold

- Når det gjelder vedlikeholdet, er det gjort enklere på den nye serien, og man bytter en foring på tre minutter og uten bruk av spesialverktøy. Hammerne har også gode løftepunkter for sikker forflytting, legger Rune Berg til. Han er ansatt som produktsjef for Montabert-hammerne hos IRM Norge AS og kommer fra egne rekker der han i et par år jobbet med ettermarked og delelager.

Berg har allerede kommet godt i gang med salg av hammerne, og har levert flere til norske kunder.

- Flere har sagt at de slår godt fra seg, tross at de er små og lette. At de er små i størrelse, er bare positivt og gjør dem enklere å håndtere, sier Berg.

Powered by Labrador CMS