INNHOLDET: Her har Kobelco løftet litt på deksler og åpnet det som er av luker på den nye korthekk-maskinen SK380SRLC. Foto: Kobelco
INNHOLDET: Her har Kobelco løftet litt på deksler og åpnet det som er av luker på den nye korthekk-maskinen SK380SRLC. Foto: Kobelco

Ny og tung korthekk fra Kobelco

DEN STØRSTE: Kobelco lanserer nå maskinen som blir produsenten største korthekk beltegraver, og en av de største i markedet.

Publisert

Matchvekten er litt over 36 tonn (uten utstyr som HK-feste og tiltrotator), og maskinen plasserer seg dermed inn i 38-tonn segmentet. Den nye korthekkmaskinen har betegnelsen SK380SRLC melder Kobelco.

Smidig, hurtig på hydraulikken og syklusene, stor løftekapasitet og god stabilitet på grunn av vekten, er blant superlativene Kobelco selv gir maskinen. Produsenten mener denne er godt egnet til å jobbe på trange steder som byggeplasser, eller langs vei i tyngre prosjekter med forbipasserende trafikk.

12,4 tonn i løftet

Maskinen er utstyrt med en Hino Steg V-motor med effekt på 200 kW (272 hk). Kobelco opplyser videre at en Power Boost-funksjon øker effekten med 10% på sekunder. Løftekapasitet er på 12,4 tonn fra bakkenivå og seks meter ut fra maskinen.

Kobelco lanserer SK380SRLC som er den strste korthekk beltegraveren til produsenten.

Foto: Kobelco
Kobelco lanserer SK380SRLC som er den strste korthekk beltegraveren til produsenten. Foto: Kobelco

Hytta er godt oppgradert og beskrives som stor. Det luftfjærede setet fra Grammer har varme og skal absorbere rystelsene fra maskinen selv når det belter og jobber på røft underlag. Luft, varme eller kjøling, pumpes ut gjennom setet og mot rygg og nakke. Dette skal gi behagelig arbeidsforhold og redusere at føreren blir sliten og trøtt. DAB+ finnes i hytta, sammen med det man trenger av USB-uttak, 12V-uttak, Bluetooth og handsfree-opplegg. Det oppgis også å være godt med oppbevaringsrom og koppeholder.

Info på skjermen

På skjermen kan fører holde seg oppdatert på drivstoff-forbruket, vedlikehold-intervaller, gravemodus og opp til 10 ulike innstillinger på forhåndsprogrammert olje til redskaper. Det er tre kameraer rundt maskinen (høyre, venstre og bak). Føreren kan bestemme hva og hvilke bilder man ønsker å se på skjermen.

Kobelco fremhever også deres innovative tilt-opp gitteret på hyttetaket for enkel tilgang for rengjøring etc. Mye servicetilgang er fra bakkenivå, men også en del er fra toppen på overvognen.

Samarbeid

- SK380SRLC er et resultat av storstilte undersøkelser i markedet og tilbakemeldinger fra kunder, sammen med Kobelco- ingeniørers erfaring og utnyttelse av teknologi. Vi ser økende behov for korthekk gravemaskiner på grunn av mer arbeid i urbane strøk. SK380SRLC er en tung maskin med masse krefter, men med lite arbeids-fotavtrykk, sier produktsjef Peter Stuijt.

Beck Maskin AS og Entrack AS har agenturet på Kobelco i Norge.

Powered by Labrador CMS