Økte drivstoff- og strømpriser gir dyrere betong og transport

Betongleverandøren Unicon har varslet sine kunder om økte priser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Unicon har sendt et brev til sine kunder der de blant annet skriver:

«De kraftige økningene av olje- og gasspriser har medført at våre transportører er utsatt for en drastisk økning i sine drivstoffutgifter. Diesel utgjør en betydelig andel av den totale kostnaden for transport hos våre transportører. Samtidig har de høye strømprisene medført uforutsette kostnadsøkninger på våre fabrikker. Samlet sett påvirker dette oss som leverandør av ferdigbetong på både inngående frakt av råvarer, utkjøring av betong samt intern transport med hjullastere og fyring på betongfabrikkene.»

Unicon skriver videre at de derfor ser seg nødt til å innføre et ekstraordinært energitillegg på ferdigbetong på 59 kr/m³. For betongpumping vil det tilkomme et tillegg for tilkjøring (transporttillegg) pumpe og timer på byggeplass på hhv. 189 kr for tilkjøring og rigg, og 144 kr/time for pumping.

- Ekstreme uforutsette høye priser

- Vi gjør dette fordi de ekstreme uforutsette høye prisene på drivstoff og elektrisitet medfører økte kostnader. Vi opplever, som ellers i samfunnet, utfordringer med økte kostnader på bred front drevet frem av de høye drivstoff- og energiprisene. Vi beklager at vi må ty til dette, men vi opplever et press som er ekstraordinært, sier adm. direktør Eric Staurset i Unicon AS til AT.no.

Tilleggene skal fremstå som en egne «varelinjer» på fakturaene, og skal gjelde på alle leveranser i uke 12 som faktureres 29. mars 2022 og fremover.

- Vi følger utviklingen løpende, og dersom kostnadene skulle falle vil vi justere ekstratillegget tilsvarende, sier Staurset.

Powered by Labrador CMS