HVER DAG: Ole Erling Halkinrud (84) er et bevis på at alder kan være bare ett tall. Hver dag klokka 06.45 møter han på jobb for Hagen Gjenvinning.

Ole Erling (84) må jages hjem

LUNNER: Ole Erling Halkinrud (84) står opp klokka 05.30 hver dag. For han må jo komme seg på jobb!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Egentlig er det 20 år siden han ble pensjonist. Men å bare sitte hjemme i leiligheten i Hønefoss og gå turer med bikkja Anton frister ikke Ole Erling Halkinrud.

Han har jobbet i anleggsbransjen bestandig. Både som ansatt og som egen sjef i mange år. De siste årene har han jobbet for Hagen Gjenvinning på deponiet de driver på Lunner på Hadeland. Klokka 06.45 er han på plass hver dag.

Egen herre

KOMPISER: Schæferen Anton (7) er med på jobb hver dag. Han er like selskapssyk som matfar er arbeidsglad.

På deponiet styrer han seg selv og er sin egen herre. I fjor sommer var det mye masse som ankom og da ble arbeidsdagene fra sju om morgenen til fem på ettermiddagen hele uka.

Han har hjulpet til litt i ny og ne de siste årene, og planen var at det skulle være en sommerjobb i fjor. Den sommerjobben tok aldri slutt. Og vips, så var det en ny sommer.

- Jeg ble vel egentlig aldri skikkelig pensjonist. Da hadde jeg kjedet meg. Det er ålreit å ha noe å drive med på dagene, sier Ole Erling Halkinrud. I fjor kom det opp mot 75 lass om dagen.

Dozer i 60 år

Han har kjørt dozer siden 1960, og også den gangen var det en Cat D6 han kjørte. Forskjellen er at den maskinen veide 9,5 tonn mens den han kjører nå veier 23. I tillegg er det en Cat 330 gravemaskin på deponiet som han bruker ved behov.

MENGDER: Opp i 75 lastebillass om dagen kom det på deponiet til Hagen Gjenvinning på de travleste dagene i fjor.

Det meste av sitt yrkesaktive liv har Ole Erling Halkinrud jobbet lokalt på Ringerike. Den første arbeidsgiveren han hadde, var Piltingsrud Buldozerdrift.

De første årene Ole Erling jobbet kjørte han i all hovedsak dozer, før det ble mer og mer graver.

- De nye er jo som å kjøre en personbil til sammenlikning. Den gangen var det for eksempel håndclutch på maskinene, sier Ole Erling Halinrud.

Gikk konkurs

I årenes løp har Ole Erling Halkinrud drevet for seg selv i to runder. Den lengste perioden var i 12 år hvor han og kompanjongen var oppe i 25 ansatte. Før de gikk konkurs. Men lysten og gleden over å jobbe er like stor.

Sammen med sønnen Jarle leier han en romslig garasje som er både hobbyrom og fristed. Hvor mye han er der, avhenger av hvor mye det er å gjøre på jobb.

Der har far og sønn et svært spesielt prosjekt de jobber på når tiden strekker til. I garasjen har de en 1981-modell International graver. Denne maskinen er lik en av de Ole Erling hadde og antagelig den siste som er igjen i Norge. I tillegg har han en Ford Lincoln som er under restaurering. Så det blir ikke noen fritidsproblemer i overskuelig fremtid heller.

Powered by Labrador CMS