VÅTSTØVDEMPNING: CFT leverer også anlegg med vann og kjemikalier som demper og binder støvet som viftene i bakkant av maskinen trekker inn under arbeidet med roterende frese- og renskearbeider. Foto: CFT

Oppkjøp åpnet større marked for norske Sihcon

UTVIDET AVTALE: Etter at norske Sihcon AS ble etablert i 1998, har leveranser av Korfmann tunnel- og gruvevifter, Protan Ventiflex dukrør og Alvenius rørsystemer stått på programmet og blitt solgt i Norge og Sverige. Tidlig i 2021 skjedde det en viktig endring.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

PÅ STANDEN: Prosjektleder Matthias Papesch fra tyske CFT (t.v.) og daglig leder Per Kristian Haaland i Sihcon, her på standen under Fjellsprengningskonferansen i Oslo. Foto: Bjørn E. Eriksen

Da undertegnet nemlig Sihcon AS leverandøravtale med tyske CFT GmbH, en avtale som kom i stand med basis i Korfmann-avtalen, og som nå innebærer at Sihcon kan levere hele programmet fra tyske CFT GmbH innen luftrensing til tunneler og gruver i hele Skandinavia.

- Med et program bygd på kvalitet, er vårt slagord for luftmiljø under jord: «Breathe the difference», sier daglig leder Per Kristian Haaland i Sihcon.

Sammen med prosjektleder Matthias Papesch fra CFT betjente han standen på Fjellsprengningskonferansen, og hvor nærmeste nabo var Protan som altså leverer Ventiflex dukrør til Sihcon.

Dette skjedde

RENSEANLEGG: Store støvrensningsanlegg, uten vann, men med trykkluftvasking for fjerning av kvartsstøv under tunneldriving inngår i leveringsprogrammet. Foto: CFT

Korfmanns tunnel- og gruvevifter er blitt et begrep innen gruve-, anleggs- og tunnelindustrien. I mange år har CFT (CFT GmbH Compact Filter Technic) vært inne med 50% på eiersiden i Korfmann Lufttechnic GmbH. Tidlig i 2021 overtok CFT også de resterende 50%, og ble dermed 100% eier av Korfmann. Og kun en måneds tid etter denne avtalen, fikk norske Sihcon AS retten til å representere hele Skandinavia med produktene.

- I år har vi levert vifter til Västlänken-prosjektet i Gøteborg, Skaland Graphite AS og prosjekter i regi av AF, Skanska og Veidekke, sier Haaland. Vi har er nært samarbeid med CFTs Matthias Papesch som er prosjektleder med ansvar for Skandinavia. Han var tidligere hos Korfmann, men er nå med i CFT og kjenner Norge godt, samtidig som han har inngående kunnskap om det omfattende produktprogrammet fra ventilasjonsprodusenten, poengterer Haaland.

Bredt produktspekter

Produktspekteret fra CFT omfatter tunnel- og gruvevifter, støvdempningsanlegg (med vann eller tørrluft), impulsviftene Jet-fans, metandreneringssystem, kulde- og varmesystemer for tunnel, samt styre- og kontrollsystemer. Mange av de nye produktene erstatter nå tidligere vifter i eldre tunneler, blant annet med impulsvifter som er bygd ferdige til direkte bruk. I hele programmet inngår også Protans Ventiflex dukrør og Alvenius rørsystemer, understreker Haaland.

CFTs testlaboratorium ligger i Gladbach i Tyskland, men nå planlegges i tillegg å bygge nytt test-anlegg. Videreutvikling av energisparende og effektive støvdempingsvifteanlegg står høyt på programmet, og det vil komme ytterligere nyheter, sier Haaland.

Powered by Labrador CMS