Vikens byggeleder Milton Reimundo (til venstre) inngikk kontrakt med entreprenøren Park og Anlegg AS, her representert ved daglig leder Øyvind A. Bergersen.

Park og Anlegg AS signerte veikontrakt

Skal bygge vei i Enebakk for Viken fylkeskommune.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det blir 1300 meter ny gang- og sykkelvei langs fv. 120 fra Kronafeltet til Holt i Enebakk kommune. Viken fylkeskommune tegnet tirsdag kontrakt med entreprenøren Park og Anlegg AS for 33,3 millioner kroner.

- Tiltaket er viktig for trafikksikkerheten på strekningen, ved at myke trafikanter nå får et tilrettelagt tilbud. Det blir også bedre belysning til glede for alle veifarende, sier byggeleder Milton Reimundo i Viken fylkeskommune.

Prosjektet omfatter montering av 35 nye lysmaster, samt oppgradering av tre busslommer på den aktuelle strekningen og utplassering av et nytt leskur med mer.

Byggestart våren 2022

Byggeområdet ligger rett sør for Kirkebygda i Enebakk. Det er ventet at arbeidet langs fv. 120 vil begynne for fullt våren 2022, mens forarbeid som rydding av vegetasjon vil kunne gjøres tidligere. Målet er å kunne ferdigstille prosjektet våren 2023.

- Vi er glade for å kunne tegne kontrakt med en erfaren entreprenør som har gjennomført større prosjekter i området tidligere, og ser fram til videre samarbeid, sier byggeleder Milton Reimundo.

Valgte entreprisekontrakt

Gang- og sykkelvei fv. 120 Krona - Holt:

  • Byggherre: Viken fylkeskommune
  • Entreprenør: Park og Anlegg AS
  • Kontraktssum: 33.301.718 kr
  • Veilengde: 1300 meter
  • Byggeperiode: Vår 2022 - vår 2023
  • Trafikk: 3700 kjøretøy per døgn

Viken fylkeskommune valgte en såkalt utførelsesentreprise, i form av en entreprisekontrakt med entreprenøren Park og Anlegg AS. Kontraktssummen er på 33,3 millioner kroner.

I kontrakten inngår masseutskifting for å forsterke fylkesveien på deler av strekningen, samt å heve den på to lave punkter for å gi bedre sikt. I tillegg kommer tiltak for å lede bort vann fra den nye gang- og sykkelveien, gjennom å grave grøfter og legge avløpsrør med tilhørende drenering, kummer og sluk.

Sprengning og lysregulering

- Trafikken på fv. 120 skal kunne gå som vanlig i anleggsperioden, men i området ved Kronafeltet kan det bli lysregulering med enveistrafikk i perioder. Det vil også bli kortere perioder med stengt vei grunnet sprengningsarbeid, sier byggeleder Milton Reimundo.

Det vil videre tilkomme landskapsarbeid og bygging av en betongmur med støygjerde, samt montering av skilt og rekkverk, veioppmerking og legging av kantstein med mer.

Powered by Labrador CMS