KJEMPENYHET: Sales support manager Dagfinn Sand tar et hvileskjær i trappen på den nye 908-hjullasteren under hektiske dager i Lillestrøm.

Pon med Cat-verdensnyhet

PON EQUIPMENT: Det er fremdeles noen måneder til den er klar for markedet, men på Vei og Anlegg fikk Pons besøkende en sniktitt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinen det her er snakk om, er hjullasteren Cat 908 (6,8 tonn) som er på vei inn i markedet og som er en helt ny maskin. Det samme gjelder lillebroren Cat 906 (5,8 tonn), men denne var ikke på Vei og Anlegg.

Lånt fra Sverige

908-maskinen på standen til Cat-forhandleren hadde Pon Equipment fått låne fra Sverige der den går i såkalt fieldtest. Etter utstillingen ble den sendt tilbake for ytterligere tester, og det er ventet at maskinen er tilgjengelig i markedet i november, like etter Bauma-utstillingen i München i oktober.

- 908 og 906 er veldig viktige maskiner for oss, både i Norge og i Sverige, og denne maskinen kunne like gjerne blitt kjørt i test i Norge. Vi selger 75-80 maskiner i året av 906 og 908 samlet, sier sales support manager Dagfinn Sand i Pon Equipment.

Noen detaljer

- 908 og 906 er veldig viktige maskiner for oss, både i Norge og i Sverige, og denne maskinen kunne like gjerne blitt kjørt i test i Norge. Vi selger 75-80 maskiner i året av 906 og 908 samlet

Sales support manager Dagfinn Sand i Pon Equipment.

Det er ikke så store forskjeller på de to modellene, men 908 er litt høyere, har litt høyere løftehøyde og har 10 liter større dieseltank. Hastighet er 40 km/t, og kraften kommer fra en ny Steg V-motor på 75 hk.

I og på hytta er det ganske store endringer. Det er krommet front- og bakrute for bedre rikt, og joystickene er som på de større hjullasterne og sitter i en konsoll som følger setet. Hytta er også som på større maskiner, og det er lagt ned mye tilpasninger i komfort for føreren. Enn så lenge har ikke Pon så mange flere detaljer å dele, men de har allerede rukket å selge flere maskiner.

- Bare i dag har vi solgt tre maskiner. To til Park & Anlegg AS i Sarpsborg av selger Per Inge Strengen, og selger Jonas Strande har solgt én til Kvæen Gård på Løten, sa Sand til A&T da vi snakket med han en av dagene på messen i Lillestrøm.

Powered by Labrador CMS