VIBRO: Kay Ronny Løvtjernet og Agder Gruppen leverte på forsommeren 30 nye Wacker Neuson vibroplater til Robin Wilhelmsen og MyLift. Alle de minste på 110 kilo er batterielektriske og har blitt en ny favoritt.

Skepsisen forsvant fort

EIDSVOLL: Alle de nye små vibroplatene MyLift kjøpte fra Wacker Neuson og Agder Gruppen på forsommeren, er batterielektriske. Mange kunder var skeptiske, men nå er maskinene blitt en ny favoritt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

MyLift utvidet med sin fjerde avdeling på Dal like ved Gardermoen for ett år siden. Ved siden av denne har utleieselskapet hovedkontor på Hamar og avdelinger på Elverum og Gjøvik. Utgangspunktet for selskapet var liftutleie, men i årenes løp har det stadig flere maskintyper og antall enheter har skutt i været.

- Vi hadde ca. 5000 da jeg startet i MyLift og vi etablerte avdelingen for ett år siden. Men vi har fått mye nytt utstyr. Hvor mange enheter vi har nå, tør jeg ikke en gang tippe på, sier avdelingsleder Robin Wilhelmsen på Dal. Det eneste han er sikker på er at antallet enheter har økt betydelig.

Tre størrelser

Et av produktene MyLift har mange av i stallen, er vibroplater. Nå har de standardisert plateparken og har tre størrelser. 110, 250 og 500 kilo er de nye størrelsene på platene MyLift har. De nye platene er fra Wacker Neuson, og alle de minste er batterielektriske. De leies ut i «kit» med ei plate, en lader og to batterier.

KIT: Vibroplatene står klare på paller i hyllene og Robin Wilhelmsen og hans kollegaer har mange ut- og innleveringer hver uke.

- Mange av kundene var til å begynne med skeptiske til de batterielektriske platene. Men så langt har ikke jeg hørt en negativ tilbakemelding. Nå venter vi bare på at de større platene også skal komme på batteri, sier Robin Wilhelmsen.

Like ytelser

En av de store fordelene med de batterielektriske platene er mindre støy. Ellers har de samme arbeidsbredde og komprimerer like hardt som en like tung plate med bensinmotor. Kundeerfaringene er at hvert batteri holder opp til mot tre timers sammenhengende komprimering.

Avdelingen på Dal har flere korttidsutleier enn de andre MyLift-avdelingene. Den siste tiden har de fokusert stadig mer mot anleggsmarkedet, og siden etableringen i fjor har de vokst fra to til ni ansatte.

Fleksible

BINGE: En avlåst binge som kundene kan hente og levere maskiner utenfor åpningstid på Dal har blitt en suksess.

Utleieforholdene er fra noen timer, til en anleggsgartner som nylig signerte en toårs avtale på en vibroplate. Utstyret selskapet leier ut strekker seg fra små borhammere til 15 tonns gravemaskiner og store bomlifter. På tyngre anleggsmaskiner har de et samarbeid med Agder Gruppen. I tillegg til de elektriske vibroplatene har de også to elektriske gravemaskiner, en hjullaster og to flishuggere så langt.

- Vi har laget en avlåst ut- og innleveringsbinge som kundene kan hente og levere utstyr når det passer dem. Det har vært en suksess for oss, sier Robin Wilhelmsen.

Powered by Labrador CMS