SUKSESS: G-serie er blitt en suksess for Valtra med Red Dot Product Design Award 2021, og tidligere blitt kåret til Tractor of the Year 2021 i klassen for Best Utility. Foto: Valtra
SUKSESS: G-serie er blitt en suksess for Valtra med Red Dot Product Design Award 2021, og tidligere blitt kåret til Tractor of the Year 2021 i klassen for Best Utility. Foto: Valtra

Valtra G-serie fikk Red Dot-pris

Valtra G-serie tildeles Red Dot Product Design Award 2021.

Dette er den sjette Red Dot-utmerkelsen i Valtra-historien, og den ferskeste kom altså etter lanseringen av selskapets femte generasjon traktorer.

– Det er virkelig oppmuntrende at vi mottar Red Dot Design Award for G-serien. Særlig siden dette er Valtras første modell i en helt ny generasjon traktorer. Selv om det er et nytt produktsegment for oss, er G-serien en populær traktor som allerede har blitt kåret til Tractor of the Year og noe som tyder på at vi gjør noe riktig. En stor takk går også til hele Valtra-teamet, siden det krever sømløst samarbeid fra hundrevis av mennesker for å utvikle et slikt suksessfylt produkt, sier Valtras sjefsdesigner Kimmo Wihinen.

Det er kun produkter av høyeste kvalitet som mottar en Red Dot Design Award, der både kvaliteten på designet, planleggingen og innovasjon blir vurdert. Valtra G-serie ble ifølge en pressemelding fra forhandler Eikmaskin rost for den eksepsjonelle kvaliteten på alle disse områdene.

– Å motta Red Dot Design Award er den perfekte måten å sparke i gang Valtras 70-årsjubileum. Det sier mye at selv med vår imponerende historie, ser vi hele tiden fremover. Faktisk vil vi lansere en rekke nye og interessante produkter i løpet av året, avslører Wihinen.

Avduket i august

Valtras G-serie ble avduket i august 2020 og kåret til Tractor of the Year 2021 i klassen for Best Utility. Modellserien er en kompakt flerbrukstraktor som beskrives som komfortabel å kjøre og enkel i bruk. G-serien kombinerer et kompakt ytre med smidighet og et moderne design. G-serien omtales av produsenten som den perfekte traktoren for frontlasterarbeid. Man har enkel tilgang til førerhuset via selvrensende steg, og innvendig beskrives førerhuset som komfortabelt og romslig med plass til to personer. Det påpekes også at sikten er god i alle retninger, inkludert oppover (totalt glassareal er 5,7 m2).

Førerhuset har også SmartTouch-armlenet som tidligere har mottatt pris for sitt design (Red Dot Design Award i 2017).

Red Dot Design Award har en historie som strekker seg 60 år tilbake i tid. Det er en av de mest prestisjefylte designkonkurransene i verden. I år deltok rekordmange selskaper og design-bedrifter fra rundt 60 land verden rundt i konkurransen.

Powered by Labrador CMS