Berit Laanke er bærekraftsdirektør i Veidekke Infrastruktur.
Berit Laanke er bærekraftsdirektør i Veidekke Infrastruktur.

Veidekke har startet nytt forretnings-område

Skal ta seg av noe av det som «faller mellom stolene».

Publisert

Et nyopprettet forretningsområde i Veidekke Infrastruktur skal «utforske, håndtere og lede gjennomføringen av nye forretningsmuligheter innenfor det grønne skiftet». Satsingen ledes av bærekraftsdirektør Berit Laanke i Veidekke Infrastruktur.

- Veidekke ønsker å ta en enda tydeligere rolle i det grønne skiftet. Vi ser allerede mange nye forretningsmuligheter, og får i tillegg eksterne henvendelser som vi hittil ikke har hatt et naturlig sted for i dagens organisasjon. Med Berit i spissen skal vi nå klare å sortere og prioritere muligheter som skal gi både økt bærekraft og god lønnsomhet, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Det nye forretningsområdet har fått navnet «Grønn Inkubator» og ble etablert med virkning fra 1. november 2022. Inkubator brukes om en organisasjon som støtter virksomheter som forsøker å etablere ny kommersiell aktivitet.

- Vi får veldig mange henvendelser knyttet til det grønne skiftet. Noen faller naturlig inn i eksisterende forretningsområder, mens andre faller bort som følge av kapasitet eller at det oppleves fjernt fra kjernevirksomheten. Samtidig ser vi at det ligger mange store muligheter som vi nå vil kunne fordype oss i, sier Berit Laanke.

Veidekke Grønn Inkubator organiseres i første omgang kun med Berit Laanke som leder. I konkrete prosjekter engasjeres en dedikert prosjektleder som får støtte fra økonomi, juridisk og andre relevante fagområder i Veidekke.

Powered by Labrador CMS