HER ER MASKINENE: Bildet viser hvor de to maskinene befant seg ved 11-tiden onsdag 24. januar. Nå er det opp til politiet i Polen om de forsøker å finne tyvene. Foto: Klaus Eriksen

Her er de stjålne maskinene

GARDERMOEN (AT.no) Kartet på telefonen til Hesselberg Maskins Thor Tveter viser to markeringer. Begge i Polen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Natt til fredag 19. januar ble to splitter nye Manitou teleskoptrucker, med samlet markedsverdi på 1,7 millioner kroner stjålet fra gårdsplassen til Hesselberg Maskin i Stavanger.

Tyveriet ble ikke oppdaget før tirsdag 23. januar ettersom det ikke var tegn på innbrudd av noe slag. Tyvene har åpenbart hatt tilgang til koden på kodelåsen. Denne er det mange som kan ha tilgang til ettersom maskiner og utstyr kjøres inn og ut av tomten til alle døgnets tider.

Polen

Men altså; to Manitou, en MT 1840 (18 m bom og 4 tonn løftekapasitet) og en MT 1440 (14 m 4 tonn), ble stjålet.

TOMTEN: Det er tydelig hvor maskinene har stått, men likevel ble ikke tyveriet oppdaget ettersom tyvene ikke hadde lagt igjen spor av innbrudd.

Hesselberg Maskin bestiller så godt som alle Manitou-maskinene med sporingssystem som kan aktiveres via Manitou i Frankrike. Dette ble gjort med det samme tyveriet ble oppdaget, og det tok ikke lang tid før maskinene ble sporet. Begge befinner seg i Polen, et stykke nord i landet.

SPORING ER VIKTIG: Thor Tveter er glad for at de aller fleste Manitou-maskinene kommer til Norge med sporingsmuligheter. Her fra Arctic Entrepreneur på Gardermoen. Foto: Klaus Eriksen

Viktig med sporing

Tyveriet er politianmeldt og forsikringsselskap er koblet inn. Akkurat hva som skjer videre i saken er mye opp til politiet i Polen å avgjøre.

Manitou-salgssjef, Thor Tveter, hos Hesselberg Maskin sier saken viser med all tydelighet hvor viktig det er med sporingssystemer på maskinene. Dersom porten hadde blitt brutt opp og man hadde oppdaget tyveriet tidligere, kunne man kanskje i tillegg sporet tyvene tidligere og kanskje stoppet dem før lastebilen med maskinene hadde krysset grenser.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS