- Norges største lift til fjellsikring

- Norges største lift til fjellsikring

Drammen Lift Utleie har kjøpt en Wumag Palfinger WT 610 personlift med en arbeidshøyde på hele 61 meter.

Liften er bygget opp på fabrikken til Palfinger Platform i Krefeld, og deretter videresendt til Danilift i Danmark for ombygning til bruk i fjellsikrings-arbeider.

Her ble en Kaeser M80-kompressor ombygget for å kunne plasseres hensiktsmessig på planet.  En spesialkurv godkjent for fjellsikringsarbeider ble også produsert og montert i Danmark.

Liften er montert på en MAN TGS 35.440, levert av MAN Truck og Bus Norge sin avdeling i Drammen. Det er Gjerden Fjellsikring AS fra Lardal i Vestfold som skal bruke liften til sikring av fjell langs veier i Norge. Det skal ifølge selskapet være Norges største lift til fjellsikring.

AT.no fikk være med en tur i kurven da det var opplæring av operatører hos Palfinger på Skedsmokorset i Akershus ( se video øverst).

Sparer rigging

- Vi kommer til å spare mye tauarbeid (personell som rappellerer ned fjellvegger for å sikre det, red. anm.)på å ha en lift med så stor rekkevidde. Det blir også mindre rigging når rekkevidden er større, sier en forventningsfull prosjektleder, Vegar Gjerden, i Gjerden Fjellsikring.

Gjerden leier liften av Drammen Lift Utleie, og er godt fornøyd med samarbeidet:

- Da tar de seg av servicer, vedlikehold og sertifisering, og vi kan konsentrere oss om fjellsikring.

Leide for 3,9 mill. kroner

I sesongen som varer fra april til desember leier Gjerden Fjellsikring 10-15 store lifter av Drammen Lift Utleie. I 2012 leide de for 3,9 mill. kroner.

- Vi har satset på fjellsikring sammen med Gjerden, og er ledende i Norge på denne typen lifter, sier Tom Roger Delsbekk i Drammen Lift Utleie.

Bedriften leier ut 350 lifter. Halvparten av dem går på langtidsutleie.

 

Tekniske data WT 610:
Maks. arbeidshøyde: 61 meter
Rekkevidde vannrett: 37 meter
Maks. kurvlast: 600 kg (fjellsikringskurv)
Rotasjon bom: 540°
Sving kurv: 80° til begge sider
Jib: 175° løft

Forsiden nå