Konserndirektør i Skanska eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik (t.v.), og grunneier Simen Jacobsen, i K Jacobsen AS signerte avtalen.
Konserndirektør i Skanska eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik (t.v.), og grunneier Simen Jacobsen, i K Jacobsen AS signerte avtalen.

Skanska og K Jacobsen AS utvider samarbeidet i Ski

Onsdag 30. mars signerte Skanska kontrakt for utvidelse av samarbeidet på Finstad-prosjektet Villenga med grunneier K. Jacobsen AS, i Ski i Viken fylke.

Publisert Sist oppdatert

Frem til nå har avtalen inkludert utvikling av ca. 220 leiligheter i et 50/50 joint venture. Den nye utvidede avtalen inkluderer to felt til, som vil si utvikling av totalt ca. 550 leiligheter.

Prosjektet har klare miljøambisjoner, og skal sertifiseres til Breeam Very Good eller høyere, og har ambisjoner om minst 25% CO₂-reduksjon. I tillegg skal store deler av området opprustes gjennom de kommende årene.

- Investeringen på Finstad er helt i tråd med vår nye strategi om å utvikle flere prosjekter utenfor Oslo, i samarbeid med andre tomteeiere. Ski er et av flere områder rundt Oslo som virkelig har stort potensial. Det er spennende å være med i et utviklingsprosjekt som er helt i tråd med våre viktigste verdier; å bygge bærekraftig og mer mangfoldig. Vi er glade for at vi har en JV-partner som K Jacobsen AS som har samme ambisjoner for boligutviklingen som oss, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik.

Prosjektet vil i tillegg til boenhetene inneholde næring, bestående av dagligvare og andre småbutikker som blomsterbutikker, apotek og kafé.

Slik skal det se ut når Finstad-prosjektet Villenga er ferdig bygget.
Slik skal det se ut når Finstad-prosjektet Villenga er ferdig bygget.

- Vi har høye ambisjoner for prosjektet, både når det gjelder grønn og sosial bærekraft. Foruten de høye klimaambisjonene som er satt, har vi også planlagt for et godt og inkluderende bomiljø som beboerne skal føle tilhørighet til. Mye av arealet vil derfor gå til å utvikle felles uteområder. Leilighetene som bygges skal passe til boligkjøpere i alle aldersgrupper, og i alle livets situasjoner, og vi må derfor sørge for at området rundt også gjenspeiler dette, sier prosjektsjef i Skanska, Karl Moriggi.

- Vi er veldig fornøyde med å lande Skanska som samarbeidspartner for utviklingen av boliger på tomten. Vi la ned mye tid for å finne riktig JV-partner da vi skulle signere Felt A, og er fornøyde med at vi kan utvide samarbeidet til å nå også omfatte de neste to byggetrinnene. Vi har store ambisjoner og et langsiktig perspektiv for tomten, og setter derfor pris på å skulle utvikle dette prosjektet med en aktør som deler våre verdier, sier Simen Jacobsen i K Jacobsen AS, eier og selger av tomten i Ski.

Powered by Labrador CMS