Kirsti Wensaas Anker-Nilssen, ny FoU-sjef i NGI.

Kirsti Wensaas Anker-Nilssen er NGIs første FoU-sjef

Wensaas Anker-Nilssen startet 1. februar 2022 som NGIs leder for forskningsstøtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Kirsti vil bli en viktig støttespiller for å løfte NGIs kompetanse, innsats og volum innen forskning og utvikling, sier NGIs direktør for Strategisk utvikling, Anne Kibsgaard.

Anker-Nilssen har doktorgrad innen plantevitenskap og lang arbeidserfaring med forskningsadministrasjon og forskningspolitikk fra blant annet Forskningsrådet.

- Jeg har valgt å jobbe i NGI fordi jeg synes det virker som et selskap som har et veldig relevant samfunnsoppdrag. I tillegg så byr stillingen som FoU-sjef på utfordringer som passer godt til den bakgrunnen jeg har fra tidligere, sier Anker-Nilssen.

FoU-sjef med solid bakgrunn

Før hun startet ved NGI jobbet Anker-Nilssen som seniorrådgiver i Landbruks- og matdepartementet, med oppgaver knyttet til forsknings-, innovasjons- og utdanningspolitikk og med særlig ansvar for å følge opp departementets internasjonale forskningsansvar.

- Som FoU-sjef har jeg lyst til å bidra til at forskerne får maks. ut av tiden sin når de skrive søknader, og at systemene rundt er på plass slik at vi får enda høyere suksess både nasjonalt og internasjonalt.

Stillingen som FoU-sjef ved NGI er organisert under stabsområdet Strategisk utvikling.

- Kirsti har et stort nettverk og god oversikt over forskningssystemet, både nasjonalt og internasjonalt. Vi er glade for å ha fått Kirsti som NGIs første FoU-sjef, sier Kibsgaard.

Powered by Labrador CMS