Gorm Frimannslund har sluttet som konsernsjef i Bane Nor, men vil være til disposisjon for foretaket til og med januar 2024.

Konsernsjefen i Bane Nor går på dagen

Sammen med styret i Bane Nor har Gorm Frimannslund besluttet at han går av som konsernsjef i statsforetaket.

Publisert Sist oppdatert

Frimannslund har lang erfaring fra samferdselssektoren. Han var mange år i Widerøe og SAS-systemet, før han i 2014 kom til Jernbaneverket. Høsten 2016 ble Frimannslund utnevnt som konsernsjef for Bane Nor.

Nå har han og styret blitt enige om at det er riktig å fratre rollen som sjef for Bane Nor etter en krevende periode for den norske jernbanen.

– Gorm Frimannslund er en flott person som jeg har satt stor pris på å samarbeide med, sier Cato Hellesjø, styreleder i Bane Nor.

Frimannslund har ledet Bane Nor gjennom krevende endringsprosesser basert på Jernbanereformen som ble vedtatt i 2015, og lagt grunnlaget for moderniseringen av jernbanen og utvikling på knutepunktene.

Frimannslund vil frem til og med januar 2024 være til disposisjon for foretaket.

Bråtebæk konstituert som konsernsjef

Styret starter umiddelbart arbeidet med å finne ny konsernsjef for Bane Nor. Henning Bråtebæk konstitueres som ny konsernsjef fra og med i dag.

Bråtebæk kommer fra jobben som administrerende direktør i drifts- og vedlikeholdsselskapet Spordrift AS, som i går formelt ble overdratt til Bane Nor SF.

Også Henning Bråtebæk har lang erfaring fra samferdselssektoren. Han har arbeidet til sammen 15 år i NSB Bane og siden Jernbaneverket. Deretter 11 år i ledelsen på Avinor Oslo Lufthavn. De siste fire årene har han vært administrerende direktør for Spordrift-konsernet.

– Jeg er trygg på at Henning Bråtebæk vil lede Bane Nor på en utmerket måte fremover. Styret ser frem til å samarbeide med ham, og vi er takknemlig for at han takket ja til rollen som konstituert konsernsjef i Bane Nor, sier Hellesjø.

Powered by Labrador CMS