BÆREKRAFT: Bridgestone bruker kun strøm fra fornybare kilder ved sine anlegg i Europa. Foto: Bridgestone
BÆREKRAFT: Bridgestone bruker kun strøm fra fornybare kilder ved sine anlegg i Europa. Foto: Bridgestone

100% fornybar energi på Bridgestone-anleggene

GRØNN STRØM: Bridgestone melder at 100% av strømmen som forbrukes i dekkprodusentens europeiske fabrikker og avdelinger, kommer fra fornybare kilder.

Publisert

Dette gjelder Bridgestones europeiske dekkanlegg på følgende steder: European R&D Center and Proving Ground i Roma, PCT-anlegget i Lanklaar, tekstilanlegget i Usansolo og EMIA-hovedkvarteret i Brussel. I mars 2020 opplyste Bridgestone at 90% av strømmen på disse lokasjonene skulle være fra fornybare energikilder, og nå er altså dette økt til 100%.

- Denne kunngjøringen markerer store fremskritt mot selskapets ambisjon om å redusere miljøpåvirkningen av virksomheten: Bridgestone Corporation er forpliktet til Paris-avtalen og skal oppnå karbon-nøytralitet innen 2050, skriver Bridgestone i en melding.

- Å redusere CO2-utslipp er en sentral pilar i vår langsiktige bærekraftvisjon, og det er derfor jeg ikke kan understreke nok betydningen av denne milepælen. Det er inspirerende å se hvor langt vi har kommet i et relativt kort kapittel av Bridgestones lange historie. 100 prosent var målet i lang tid, men det er så mye mer å oppnå i utslippsreduksjon og videre. La oss bruke denne prestasjonen som inspirasjon for videre mål, sier Emilio Tiberio som er adm. direktør i Bridgestone EMIA.

Powered by Labrador CMS