Det er ikke lenger lys i tunnelen for Nidaros Frakt.
Det er ikke lenger lys i tunnelen for Nidaros Frakt.

Covid-19 tok knekken på Nidaros Frakt

Transportselskapet med 45 ansatte ble slått konkurs mandag.

Publisert

Nidaros Frakt AS ble mandag slått konkurs etter et krav på 3,5 millioner kroner fra Skatteetaten. Bedriften ble slått konkurs etter at selskapet selv begjærte oppbud.

Gjelden er ifølge selskapets opplysninger på mellom sju og åtte millioner kroner - langt høyere enn skatteetatens krav.

Transportselskapet har ifølge deres egne opplysninger 45 ansatte. Ifølge offentlige registre hadde Nidaros Frakt AS i 2019 en omsetning på 11,2 millioner kroner. 2019 var det første hele driftsåret for selskapet.

- Vi tiltrakk oss flere og flere kunder, og vi hadde virkelig tro på dette. Etter mindre enn et halvt års drift, ble vi truffet av korona, skriver styreleder Toril Leinslie i Nidaros Frakt AS i en pressemelding.

Nidaros Frakt har i hovedsak drevet transport med stykk- og partigods mellom Trondheim og Oslo, samt kjørt distribusjon i Trøndelag og deler av Møre med 40 varebiler og ti lastebiler.

Fikk ikke støtte

I pressemeldingen fra selskapet heter det at god omsetning ikke var nok til å dekke kostnadene ved etableringen av bedriften.

- Det tapet som covid-19 har påført oss både indirekte og direkte er så stort at driften må stoppes. Der andre virksomheter har fått støtte, har vi som nystartet virksomhet ikke fått støtte i det hele tatt. Vi har hatt mange sykedager med lønnsplikt for å forebygge koronasmitte, der vi som arbeidsgiver må betale sykelønn uten å få kompensasjon, skriver Leinslie.

I 2009 var det konkurs i et annet selskap som også het Nidaros Frakt AS. Familien Leinslie var involvert også i dette selskapet.

- Når vi nå velger å avslutte virksomheten, er det flere som lider tap. Det er ikke bare vi som gründere som lider tap, men også samarbeidspartnere. Vi håper at våre trofaste sjåfører og ansatte finner seg jobb, skriver Toril Leinslie i pressemeldingen, ifølge Adressa.no (abonnement).