Illustrasjonsbilde fra en av Scanias fabrikker.
Illustrasjonsbilde fra en av Scanias fabrikker.

Scania starter med lastebilproduksjon i Kina

- Økt tilstedeværelse i det kinesiske markedet er kritisk viktig for Scania og Traton Groups globale vekst, sier CEO Henrik Henriksson hos Scania.

Publisert

Scania tar et nytt steg i vekstplanene for Kina ved å starte lastebilproduksjon i egen regi i Rugao i Jiangsu-provinsen 15 mil nordvest for Shanghai. Serieproduksjonen ved fabrikken der skal starte tidlig i 2022, opplyses det fra Scania.

- Vår ekspansjon i Kina vil bli gjort steg for steg og i takt med den økende etterspørselen etter moderne kjøretøy med høyt teknologinivå. Frem til slutten av 2020 vil vi gjøre betydelige investeringer for å gjøre klart for produksjon for det kinesiske markedet. Produksjonen Kina skal også inngå i vår globale produksjonsstruktur, sier CEO Henrik Henriksson i Scania.

- Økt tilstedeværelse i det kinesiske markedet er kritisk viktig for Scania og Traton Groups globale vekst, sier Henriksson.

Traton Group er et datterselskap av Volkswagen Group og en av verdens største produsenter av kommersielle kjøretøyer, med merkevarene MAN, Scania og Volkswagen Caminhões e Ônibus.

Kina er verdens største marked for nyttekjøretøy og står for ca. 40 prosent av det totale globale salget. Markedet domineres av nasjonale produsenter, men «etterspørselen etter moderne kjøretøy med en høyere teknologisk standard er økende sammen med behovet for mer effektiv logistikk og bærekraftig transport», skriver Scania i en pressemelding i forbindelse med nyheten om Kina-fabrikken.

Scanias etablering med egen fabrikk som produserer Scania-er i Kina, er gjort mulig gjennom oppkjøpet av Nantong Gaokai Auto Manufacturing Ltd. tidligere.

Powered by Labrador CMS