DFDS får en lastebilpark med 700 lastebiler og 1700 kjøletrailere med på kjøpet av HSF Logstics Group.

Blir Nord-Europas største

DFDS blir Nord-Europas største på kjøletransport etter oppkjøpet av HSF Logistics Group med 1800 medarbeidere og en omsetning på 2,8 milliarder kroner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

DFDS får også en lastebilpark på 700 lastebiler og 1700 kjøletrailere med i kjøpet.

HSF Logistics Group er en av Europas største innen kjølelogistikk for kjøttprodusenter og andre forbruksvareprodusenter.

Det er DFDS som opplyser dette i en fondsbørsmelding i dag, og at kjøpsprisen er på 2,2 milliarder kroner.

Kjøpet av HSF Logistics Group er en del av den såkalte Win23-strategien til DFDS, om å øke salget av logistikkløsninger til utvalgte industrier, som for eksempel kjølelogistikk-kunder.

22 Europa-lokasjoner

Etter overtagelsen, vil omsetningen til logistikkdivisjonen i DFDS beløpe seg til rundt åtte milliarder kroner, og hvor ca. halvparten genereres av kjølelogistikk.

- Kjøpet bidrar til å utvide vårt service-tilbud til en bred vifte av forbruksvareprodusenter betydelig, sier CEO Torben Carlsen i DFDS.

- Dette gir oss nye vekstmuligheter, sier CEO Martin Gade Gregersen i HSF Logistics Group.

HSK-konsernet opererer fra 22 lokasjoner i Europa med blant annet sentrale distribusjons- og lagersenter i Holland, Tyskland og Danmark, samt med kontorer i Kina og Marokko.

Nye vekstmuligheter

- Ved å bli en del av DFDS, får vi adgang til nye vekstmuligheter. Det gir vår kombinerte ekspertise til å utvikle enda flere effektive og pålitelige løsninger, sier CEO Martin Gade Gregersen i HSF Logistics Group.

Allerede i 2017 bidro han til å skape en ny logistikk-gigant, da danske N & K Spedition, med blant annet tre kontorer i Norge, inngikk fusjon med nederlandske HSF Logistics.

Nå er altså den europeiske tungvekteren innen kjøle- og frysetransporter, emballasjeløsninger, lager, intermodale transporter og flyfrakt, kjøpt av DFDS.

Powered by Labrador CMS