Tesla skal starte produksjonen av trekkvogna Semi når batteriproblemene er løst.

Musk: - Kunne startet produksjon av Tesla Semi nå

Men det er et problem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Da Elon Musk presenterte Tesla Semi trekkvogn i 2017, ble det sagt at produksjonen av de elektriske Tesla-trekkvognene skulle starte i 2019. Så ble det utsatt til 2020 og 2021.

På Teslas presentasjon 27. januar av resultatene for fjerde kvartal 2020, opplyste Tesla-sjef Elon Musk at Tesla Semi er klar for produksjon nå. Det er bare et problem, Tesla har begrenset tilgang på battericeller.

- Vi kunne lett startet produksjonen av Semi nå, men vi ville ikke ha nok batterier, sa Musk.

Dette melder TechCrunch, CNBC og andre medier.

Musk forsikret om at problemet er forbigående, siden Tesla skal starte produksjon ved en ny batterifabrikk i Fremont, California. Han opplyste videre at leveringene av Tesla Semi skal starte i 2021.

Den nye fabrikken skal både øke tilgangen på batterier for Tesla og bidra med å utvikle nye typer med større energitetthet.

- En Tesla Semi vil ha ca. fem ganger så mange battericeller som det er i personbilene, men den vil ikke bli solgt dersom den koster fem ganger så mye som personbilene. Derfor er det ikke fornuftig å produsere Semi for markedet nå, men det vil det bli så snart vi løser batteribegrensningene, sa Musk under presentasjonen.

Powered by Labrador CMS