Den første Volvo FM Electric ble overlevert av administrerende direktør i Volvo Trucks, Roger Alm (til høyre), til DFDS, representert av Niklas Andersson, konserndirektør og sjef for logistikkavdelingen i DFDS, i august. Leveransen av resten av de 100 lastebilene starter i fjerde kvartal 2022.

Bestilte 100 elektriske Volvo-lastebiler

Volvo Trucks skal levere 100 Volvo FM Electric til DFDS.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Volvo Trucks har mottatt en ordre på 100 stk. FM Electric fra DFDS, Nord-Europas største shipping- og logistikkselskap. Avtalen er den største kommersielle ordren for Volvo elektriske lastebiler hittil, og en av verdens største ordre av tunge elektriske lastebiler noensinne.

- Dette er en viktig milepæl i vårt engasjement for fossilfri transport, og jeg er veldig stolt over partnerskapet vi har med DFDS. Sammen viser vi verden at elektrifisert tung lastebiltransport er en levedyktig løsning allerede i dag. Jeg tror dette vil oppmuntre mange flere kunder til å ta det første skrittet i sin egen elektrifiseringsreise, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

De første leveransene av Volvo FM Electric til DFDS starter i fjerde kvartal 2022 og fortsetter gjennom 2023. Lastebilene skal brukes til både distribusjon og langtransport i DFDS’ logistikksystem i Europa.

44 tonn - 300 km

- I DFDS er vi fast bestemt på å spille en rolle i å redusere CO₂-utslippene og skape en bærekraftig forsyningskjede. Vi vet hvor viktig elektrifisering er i reisen for å nå våre CO₂-mål, og jeg håper vi kan inspirere andre når vi beveger oss fremover i denne viktige overgangsfasen, sier Niklas Andersson, konserndirektør og sjef for logistikkavdelingen i DFDS.

DFDS har mottatt en Volvo FM Electric som kjøres i Göteborg-området. Den får selskap av 99 til av samme slag.

FM Electric kan ha en vekt på 44 tonn (totalvekt) og har en rekkevidde på opp til 300 km. Med en påfyllingslading midt på dagen kan avstanden forlenges. Kjøretøyene kan lades både over natten i depotet og på hurtigladere langs ruten. DFDS har valgt en finansieringsløsning levert av Volvo Financial Services.

Raskt økende marked for elektriske lastebiler

Elektrifiseringstrenden i markedet for tunge lastebiler akselererer. I Europa er det registrert noen hundre elektriske lastebiler over 16 tonn så langt i år. Av disse er omtrent 40 prosent Volvo elektriske lastebiler.

- Vårt klare mål, er å lede overgangen til elektriske lastebiler, og vår markedsledende posisjon viser at vi definitivt er på rett spor. Målet vårt for 2030, er at halvparten av våre globale lastebilleveranser skal være elektriske. Vi er glade for å se at økende interesse blant våre kunder begynner å gjenspeile seg i ordrer, ikke minst med denne imponerende bestillingen fra DFDS, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Volvo Trucks startet serieproduksjon av elektriske lastebiler i 2019. Produktutvalget inkluderer nå seks elektriske lastebilmodeller: Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL og Volvo VNR (som selges i Nord-Amerika).

Powered by Labrador CMS