En Volvo FL Electric er siste tilskudd i Dachsers kjøretøypark for utslippsfrie leveringer i Oslo.
En Volvo FL Electric er siste tilskudd i Dachsers kjøretøypark for utslippsfrie leveringer i Oslo.

Dachser Norway tar i bruk batterielektrisk lastebil

I november tok logistikkonsernet i bruk sin første batterielektriske lastebil i Norge, som en del av Dachser Emission-Free Delivery i Oslo sentrum.

Publisert

For å senke sitt CO₂-utslipp i Oslo-området, har Dachser Norway inngått et samarbeid med transportøren Cargotron, der de sammen har investert i en elektrisk lastebil av typen Volvo FL Electric. Det er etablert ladestasjoner på 22 kW som kan lade lastebilen på 8-9 timer.

- Vi er veldig glade for å endelig kunne ta i bruk vår første elektrisk drevne lastebil her på Vinterbro. Vi ønsker å bidra aktivt med å redusere miljøutslipp, og dette er et viktig steg i riktig retning. Dette er en videreføring av prosjektet vårt om å kunne levere utslippsfritt i større deler av Oslo, og vi gleder oss til å følge med på utviklingen, sier Armend Krasniqi, General manager for Dachser Norway.

Utvidelse av den elektriske bilparken

Den nye elektriske lastebilen kommer som et tillegg til to elektriske varebiler som logistikkleverandøren har brukt til å levere varer med i Oslo siden høsten 2020. Lastebilen kan romme 18 paller og har en nyttelast på 5 tonn. Fullastet kan den i teorien kjøre opptil 170 kilometer på en enkelt oppladning, men i praksis er tallet nærmere 120 kilometer, avhengig av temperatur og den enkelte sjåførs kjørestil.

- Fordi det er viktig for oss å bidra der vi kan i klimakampen, og å kunne imøtekomme våre kunder i Oslo sentrum, så har vi brukt mye tid og energi på å finne miljøvennlige løsninger de siste årene. Planen fremover, er at vi innen to år får ytterligere to elektriske lastebiler av samme kvalitet som denne, og slik regner vi med å kunne operere utslippsfritt innenfor alle postnumre i Oslo innen 2025, sier Krasniqi.

Langsiktig klimastrategi

I tillegg til «bruk og utvikling av batterielektriske kjøretøy og bærekraftig bylogistikk», innebærer Dachsers langsiktige klimastrategi blant annet økt bruk av fornybare energikilder og grønn strøm. Fra 2022 skal logistikkleverandøren hente 100 prosent av strømmen over hele verden fra fornybare kilder. I tillegg skal Dachser firedoble mengden grønn strøm de genererer selv ved bruk av fotovoltaiske systemer.

Powered by Labrador CMS