Europa-lansering for nye E-Transit

På kundetest i Norge i høst.

Publisert

Den produksjonsklare Ford E-Transit får sin europeiske debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia. Den helelektriske varebilen er klar for bestilling fra oktober i år.

Ford indikerer at E-Transit vil få en svært attraktiv pris:

- Vi lanserer de endelige prisene i Norge om kort tid - og det vi kan si er at vi ønsker å sette fart i utviklingen av flere elektriske nyttekjøretøy inn på det norske markedet så raskt som mulig, sier Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

Ford E-Transit har 68 kWh netto batterikapasitet som standard, med rekkevidde på opptil 317 km, målt etter WLTP-metoden. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil få et dreiemoment på 430 Nm, enten du velger 184 hk- eller 269 hk-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758 kg på varebilvarianten.

E-Transit i 25 forskjellige varianter

I Europa vil Ford tilby 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbeltkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5-4,25 tonn.

E-Transit kan fås med «Pro Power Ombord». Systemet gjør om bilen til en energikilde der utstyr og verktøy kan lades eller driftes med inntil 2,3 kW (2300 W). Det er første gangen et slikt system tilbys i markedet for lettere nyttekjøretøy i Europa, ifølge Ford.

Skal testes i Norge nå i høst

I løpet av de neste ukene ankommer den første prototypen av Fords nye helelektriske varebil Norge. Her skal den testes i vanlig bruk av blant andre Posten Norge, noe som gjør at den best mulig skal tilpasses norske kunders spesielle behov.

- Akkurat som nye Ford Mustang Mach-E har solgt svært bra og allerede er en suksess innenfor personbilsegmentet, tyder all interessen vi har hatt rundt nye E-Transit på at denne også vil gjøre det svært godt innenfor nyttekjøretøysegmentet. Ved kjøp av en Transit vet kundene at de også kjøper mer enn 50 års erfaring, et stort forhandlernettverk, sertifisert påbygger og et stort utvalg av digitale verktøy som virkelig vil utgjøre en forskjell i det daglige, sier Per Gunnar Berg.

Powered by Labrador CMS