Skjermen på «Full Display interior mirror» er utformet som et bakspeil og viser i realtid det et kamera som er plassert bak på varebilen fanger opp.

Ford lanserer «smarte speil» for varebiler uten bakvindu

Nå kan du få ettermontert et løsning med bakmontert kamera og skjerm formet som bakspeil til Transit Custom og 2T Transit. «Speilet» gir deg full oversikt bakover dersom du har varebil uten vindu bak eller fullastet bil.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det nye «bakspeilet» ser akkurat ut som et hvilket som helst annet bakspeil, og med systemet får man panoramautsikt over alt som skjer bak bilen. Dermed kan man se både syklister, fotgjengere og andre kjøretøy, selv når lasterommet er fullt eller varebilen har bakdører uten vindu.

- Sikten rundt bilen er helt avgjørende for sikkerheten, spesielt for dem som har mange leveringer i byområder hvor det er mye trafikk. Bakspeilet gjør både sjåføren og andre trafikanter langt tryggere, sier Owen Gregory, director, Commercial Vehicle Aftersales, Ford of Europe.

Kan ettermonteres

Kameraet sitter i bakdøren.

Speilet er nå tilgjengelig på Ford Transit 2T og Transit Custom som har bakdører uten vindu.

Alle Ford-forhandlere kan bestille og ettermontere det nye systemet som er tilgjengelig for alle Transit 2T som er produsert etter 2014 og Transit Custom-modeller produsert etter 2012.

Dobbelt så bredt synsfelt øker sikkerheten

Det såkalte «Full Display interior mirror» har skjerm som automatisk tilpasser seg lyset i kupeen for å gir den beste visningen.

Systemet gir også dobbelt så bred utsikt bak varebilen målt mot et vanlig bakspeil. Dette gjør at sjåføren får en bedre oversikt over områdene rundt bilen, om det er når de nærmer seg en rundkjøring, bytter felt eller svinger inn i sidegater.

Powered by Labrador CMS