Inngikk Scania-kontrakt på 130 millioner kroner

«Det grønne skiftet» fortsetter for fullt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Norske Hallgruppen etablerer seg for alvor i Sverige ved å bygge batterifabrikk for Scania.

Oppdraget til 130 millioner kroner skal gi et fabrikklokale på 15.000 kvadratmeter i Södertälje i Sverige. Her skal batteriene som gir fremdrift til både elektriske lastebiler og busser både testes og masseproduseres.

For administrerende direktør Lars Dalgaard i Hallgruppen er jobben både inspirerende i seg selv og spennende med tanke på videre utvikling i Sverige:

- Vi er utrolig stolte over å få lov til å bidra til dette grønne batteriløftet for Scania. Dette er vår største jobb i Sverige hittil, og vi ser med spenning frem på mulighet for mange nye oppdrag i tiden som kommer, sier Dalgaard.

Ferdigstilles i 2023

Den nye batterifabrikken skal etter planen stå ferdig våren 2023 og vil sysselsette rundt 200 personer.

Bygget som Hallgruppen skal sette opp, vil både romme produksjonslokalene for batterier og et testsenter. Konstruksjonen er en stålramme med sandwichpanel pluss et kontorhus i betong med teglfasade.

Arbeidet ble igangsatt i sommer.

Vil doble omsetning i Sverige

Hallgruppen Sverige omsatte for 150 millioner kroner i 2020 og forventer å doble omsetningen i Sverige på to år. Scania-kontrakten vil bidra til videre vekst innen byggsegmentet for Hallgruppen i Sverige.

- Vi har alle forutsetninger for å levere konkurransedyktige tilbud med vårt kompetente og voksende fagmiljø i Sverige. Vi er fremoverlente, på hugget og har stor vilje til fleksibilitet underveis. Det ser vi at kunder setter pris på, sier Dalgaard.

Fakta om Hallgruppen:

  • Selskap med hovedkontor på Romerike i Norge som selger og leier ut plasthaller, isolerte telt, arbeidstelt, lagerbygg, kontorbygg, flyhangarer, partytelt, presenninger og mye mer.
  • 10 avdelinger i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. Ingeniøravdeling på Frogner, tilrettelagt for rask levering og «rigget for ytterligere høy oppdragsvekst».
  • 80 ansatte med lang erfaring fra bransjen.
  • Selskapet har eksportert til over 30 land, og leverer haller til store deler av Europa, samt flere land i Midtøsten, Afrika, Nord- og Sør-Amerika.
  • Driftsinntektene økte i fjor til 515 millioner kroner, fra 356 millioner kroner i 2019 (44,7 prosent økning).
Powered by Labrador CMS