Andreas Støfring var suveren under Kjetting NM. Han vant finalerunden i lærlingklassen med en tid på 2,05 minutter.

Kan du legge på to kjettinger, sette deg inn i bilen og kjøre frem på 125 sekunder?

Det kan Andreas Støfring.

Fredag var det Kjetting NM på Volvo Truck Center Gardermoen. Det var seks lærlinger og seks profesjonelle yrkessjåfører som gjennom mange kvalifiseringsrunder i forkant, pekte seg ut som de aller beste.

Lærlingklassen

I lærlingklassen vant Andreas Støfring (til høyre). På andreplass kom Mathilde Flaten Husetuft og på på tredjeplass kom Bjarne Vangberg.

I lærlingklassen vant Andreas Støfring (24). Han ble ikke bare Norges beste lærling i kjetting, men slo også både fjorårets rekord og førsteplassen til årets proffklasse med sin tid på 2.05 minutter. På den korte tiden ble det lagt på to kjettinger i tillegg til at bilen ble kjørt over målstreken.

Mathilde Flaten Husetuft (18), som var årets yngste deltaker, ble nummer to. På tredjeplass kom Bjarne Vangberg (19).

Kjøtting

Stemningen var høy blant de mange som hadde møtt frem for å følge konkurransen, og elever fra kokkelinja på Nannestad vgs. serverte den nykomponerte retten «kjøtting», som ble en suksess, melder Lastebil.no.

Vinner av proffklassen ble Andreas Warberg-Mikkelborg (midten), etterfulgt av Hans Petter Nilsen (til venstre)på andreplass og Odd Leif Nyseth på tredjeplass.

Proffklassen

I proffklassen, gikk seieren til Andreas Warberg-Mikkelborg, som endte på tiden 2,24 minutter.

Andreplassen gikk til Hans Petter Nilsen (49), mens på tredjeplass gikk til Odd Leif Nyseth (56).

Kjetting NM ble arrangert for andre gang av Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Flom Kjetting og Sotin sammen med samarbeidspartnerne Scania og Volvo.

Powered by Labrador CMS