«Kartoffel-kaos» på dansk motorvei etter protest

I forbindelse med vedtak om ny kilometeravgift for tungtransport i Danmark ble det tippet poteter på veibaner. En «potetmann» er varetektsfengslet.

Publisert Sist oppdatert

På morgenen 1. juni ble det dumpet flere tonn med poteter både i østlig og vestlig retning på «lavbroen» over Storebælt i Danmark, og også på en motorvei i Kolding.

Politiet pågrep en lastebilsjåfør ved brua. Mannen erkjenner å ha tippet poteter på brua, men nekter straffskyld. Han er varetektsfengslet i to uker.

Sjåføren er blant annet siktet for spesielt hensynsløs kjøring og for «i grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis at forvolde nærliggende fare for nogens liv og førlighed».

Politiet har også fremmet påstand om at lastebilen skal beslaglegges.

Ny veiavgift

Potetepisodene har sammenheng med at Folketinget 1. juni behandlet et nytt lovforslag om at det skal bli innført en ny kilometeravgift for tyngre kjøretøy i Danmark. Dette ble for øvrig vedtatt med stort flertall.

Det var massive demonstrasjoner fra lastebilsjåfører i forbindelse med dette i midten av mai, men dette har roet seg.

Den varetektsfengslede mannen var imidlertid også aktiv da. Politiet mener det har vært flere gjerningsmenn i «potetsaken», og er på jakt etter disse.

Talsperson for de sinte sjåførene som blokkerte veier i mai, tar avstand fra potetaksjonen og sier det ikke er måten de jobber på i aksjonsgruppen, og at dette ikke har noe med dem å gjøre.

Powered by Labrador CMS