Kjører trelast og har hundretusenvis av Tiktok-følgere

Bjørn Erik «Bernie» Bergan sitter i rullestol etter en ulykke. Før ulykken kjørte han trelast, ansatt i transportselskapet Asbjørn Næss Transport AS. Etter ulykken kjører han fortsatt for samme firma. Med tilpasset utstyr er alt mulig.

Publisert

TV-kjendis Jan Erik Larssen har vært og besøkt ham (2021) med «Livet på veien» som er en podkast, web-tv og nettside setter vi søkelyset på viktigheten av den flotte jobben tusenvis av sjåfører og transportører gjør hver eneste dag på norske veier. Livet på veien er laget på oppdrag for Volvo Trucks Norge, men det er ikke bare Volvo-sjåfører og -biler som får være med i Livet på veien.

Bernie er Scania-sjåfør og -entusiast.

- Det jeg liker best med å kjøre lastebil er friheten. Å komme meg rundt i landet og styre min egen hverdag, sier han i videoen.

- Er det noe du ikke får til, er det noe du er dårlig på, Bjørn Erik, spør Larssen.

- Ja, det er masse jeg ikke får til, men det snakker jeg ikke om. Da er det ingen som vet at jeg ikke får det til. Det er bare å late som man kan det, svarer Bergan.

I videoen er Larssen med Bergan på lasting, lastsikring og kjøring med trelast fra Bergene Holm AS i Kvelde i Vestfold - samme sted som også Asbjørn Næss Transport holder til. Yrkessjåføren er selve definisjonen på det å jobbe smart, med masse smart utstyr og et ekstremt kvikt hode.

- Har du hørt lyden eller?

Jan Erik Larssen påpeker at leppa under Scania-en til Bernie er en Volvo-leppe, og at på dette er Scania dårligere enn Volvo. Men det passer om hverandre: Det er ikke tilpassing, det går rett på.

- Gjør som Bjørn Erik - kjøp deg Volvo-leppe, sier Larssen.

Bergan kontrer:

- Men her har Scania noe som ikke Volvo har, sier han og drar ned «hvilebenken» i fronten på Scania-en. - Og du vet hva de sier: Never late in a V8.

- Men du er enig, det er ikke noe vitsi med V8, liksom. Det er bare fordi det er kult liksom, sier Larssen.

- Har du hørt lyden eller? Tenningsrekka! Det er klart det er vitsi, svarer Bergan.

Scania-trekkvogna er merket med navnet HandiCaptain, det er også en # Bernie bruker når han deler bilder og videoer i sosiale medier. Bernie legger ut videoer på Tiktok og har snart en kvart million følgere.

Powered by Labrador CMS