Stellantis-konsernet og Toyota samarbeider om mange modeller med felles plattformer. Det siste tilskuddet, blir store varebiler som blant annet produseres ved Gliwice i Polen.

Ny varebil fra Toyota

Stellantis N.V. and Toyota Motor Europe N.V. (TME) utvider samarbeidet med en ny avtale som omfatter en ny stor varebil, inkludert en batteriversjon av denne. Stellantis-konsernet har atten kjøretøymerker i sin portefølje, blant annet Opel, Fiat, Citroën, Peugeot, Dodge, Chrysler, og Ram.

Stellantis skal produsere det nye kjøretøyet ved sin fabrikk i Gliwice i Polen og Atessa i Italia. Det skal komme på markedet i 2024.

- Denne avtalen bringer oss ett skritt nærmere vårt mål om å være verdensleder på lette nyttekjøretøy når det gjelder teknologi, produksjon og lønnsomhet, sier Stellantis-sjef Carlos Tavares.

Stellantis og TMEs samarbeid startet i 2012 med varebil i medium-segmentet. Denne ble produsert ved Stellantis' fabrikk i Hordain i Frankrike. Dette ble fulgt opp av en avtale om produksjon av en kompakt varebil ved Stellantis' fabrikk i Vigo, Spania.

Den nye avtalen, om en stor varebil, skal gjøre varebiltilbudet komplett i Europa for Stellantis/Toyota som tjener på å samarbeide om utvikling og produksjon.

- Vi er fornøyde med at vi kan utvide vårt suksessfulle partnerskap med introduksjon av en ny stor varebil. Den gjør vårt tilbud til europeiske varebilkunder komplett, og den skal sammen med Hilux, Proace og Proace City gjøre at vi når våre vekstmål for varebiler, sier Matt Harrison som er adm. direktør for Toyota Motor Europe.

Powered by Labrador CMS