Nye Renault E-Tech electric.

Nye Renault Kangoo E-Tech electric

Ny elektrisk Kangoo - ti år etter at den første ble lansert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Elektriske Kangoo ble lansert på slutten av 2011. Nye Kangoo E-Tech electric vises første gang 16. november i år, på bilmessen Solutrans i Lyon.

Det nye litium-ion-batteriet er på 45 kWh. Det gir en rekkevidde på opp til 300 km. Batteriet er plassert under gulvet, og har ingen innvirkning på lasterommets kapasitet.

Kjøremoduser

Kangoo E-Tech electric er utstyrt med en 90 kW motor som kan skilte med 245 Nm dreiemoment.

Eco-modusen begrenser kjøretøyets effekt og topphastighet, og optimaliser rekkevidden. Den brukes mest fornuftig når man har lett last.

Det er tre ulike regenereringsmoduser:

Sailing (B1): Begrenset regenerering, egnet for kjøring på motorvei. Drive. (B2): Standard regenerering, modus for allsidig bruk. Brake (B3): Maksimal regenerering for bruk i trafikkork og på veier med lavere hastigheter

Kangoo E-Tech electric

  • 300 km rekkevidde* (WLTP)
  • 90 kW-motor og 45 kWh litium-ion-batteri
  • Hurtiglader inntil 170 km rekkevidde på 30 minutter
  • Hengervekt 1500 kg
  • 600 kg nyttelast (800 kg på lang versjon)
  • Salgsstart i Norge våren 2022

På nye Kangoo E-Tech electric assisteres konvensjonell hydraulisk bremsing av et ARB-system (Adaptive Regenerative Brake System), som maksimerer mengden gjenvunnet energi uavhengig av valgt regenereringsmodus.

Informasjon knyttet til den valgte kjøremodusen, elektrisk strømstyring og ADAS vises på et 10-tommers digitalt instrumentpanel.

170 km på 30 minutter

Nye Kangoo E-Tech electric kan hurtiglades (80 kW) som gir inntil 170 km rekkevidde (WLPT) på 30 min.

For å optimalisere rekkevidden året rundt, er nye Kangoo E-Tech electric utstyrt med en varmepumpe som tar varme fra luften rundt kjøretøyet for å varme opp kupeen uten å bruke noe av kapasiteten til batteriet. Varmepumpen har best kapasitet mellom -15°C og +15°C

Fabrikken i Maubeuge

Siden 2011 har Renault-fabrikken i Maubeuge produsert Kangoo (produserer også biler for Nissan og Mercedes) og for å sikre kvaliteten er fabrikken nylig blitt oppgradert for over 450 millioner euro.

Elmotoren og ladeenhetene til nye Kangoo E-Tech electric produseres på fabrikken i Normandie.

Powered by Labrador CMS