PAKKESENTRAL: Logistikksenteret vil inneholde et av Norges største pakkeanlegg.

Nytt Posten Bring-senter

Peab tildelt kontrakt for bygging av nytt logistikksenter for Posten Bring i Moss.

Publisert

Peab og Posten Eiendom signerte 14. desember kontrakt for oppføring av et nytt logistikksenteret, som vil være lokalisert i Moss Næringspark. Med et bruttoareal på rundt 20.000 kvadratmeter, vil det nye bygget blant annet huse et pakkeanlegg levert av Vanderlande.

Prosjektet vil bli gjennomført som en totalentreprise, med oppstart på grunnarbeider i februar/mars 2024 og planlagt overlevering i september 2025.

Logistikkbygget

– Det blir et tradisjonelt næringsbygg med bærende konstruksjoner i stål og hulldekker samt fasade med sandwich-elementer. Takkonstruksjon vil bestå av perforerte TRP-plater med sandwich-oppbygging. Prosjektet har en tydelig miljøprofil hvor hele taket skal være forberedt for solceller samt at det etableres et omfattende ladeanlegg for lastebiler og nærvarmeanlegg, sier Mikael Sandeman, prosjektleder i Peab Bygg.

SIGNERTE KONTRAKT: Ole Sydvold Johannessen (prosjektleder Peab Bygg), Trond Bergsland (distriktssjef Peab Bygg i Østfold), Edvard Nervik (Eiendomsdirektør Posten Bring AS) og Mikael Sandeman (Senior Prosjektleder Peab Bygg).

I tillegg til det avanserte pakkeanlegget, vil bygget inneholde «produksjonsmesanin» og kontorlokaler på henholdsvis 10.000 og 1800 kvadratmeter. Uteområdene vil også bli utviklet med ca. 45.000 kvadratmeter permeabelt dekke og betongplater, hvor betong- og tømmerarbeid vil bli utført av Peabs egne fagarbeidere.

– Blant landets største pakkeanlegg

– I disse dager produserer vi over 2 millioner pakker i uka og det er høy aktivitet på samtlige av våre terminaler landet rundt. På vårt nye logistikksenter i Moss, investerer vi for fremtiden og vil øke denne kapasiteten ytterligere. Logistikksenteret skal ta hånd om Posten Brings voksende importvolum av pakker og vil bli et av landets største pakkeanlegg. Logistikksenteret skal holde høy miljøstandard og Breeam-sertifiseres, sier Edvard Nervik, Eiendomsdirektør i Posten Bring AS.

Han forteller videre at Posten Eiendom har god erfaring med Peab som entreprenør fra tidligere og er meget tilfreds med å ha signert avtale med en av de ledende entreprenørene i Østfold.

– Store ressurser for å komme i mål

– Vi er både stolte og glade for å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten. Vi har jobbet lenge med prosjektet i tilbudsfasen og har lagt ned store ressurser for å komme i mål. Det betyr mye å vinne et slikt anbud, sier Trond Bergsland, distriktssjef for Peab Bygg i Østfold.

Arbeidet med logistikkbygget vil bidra til sysselsetting for bedrifter og håndverkere i Østfold og vil ved ferdigstillelse også skape flere nye lokale arbeidsplasser.

– Dette prosjektet understreker vår rolle som samfunnsbygger. Vi ser frem til et godt samarbeid med Posten Bring for å bidra til moderne infrastruktur som styrker deres logistikknettverk, avslutter Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bygg Norge.

Powered by Labrador CMS